Last news in Fakti

27 Юли, 2015 22:12 1 031 0

МВФ: Ситуацията в Гърция все още е нестабилна

  • мвф-
  • гърция-
  • ситуация-
  • нестабилна

Ситуацията в Гърция все още е изпълнена с висока степен на несигурност и изисква специално внимание, включително и от Европейската централна банка (ЕЦБ). Това се казва в доклад на Международния валутен фонд (МВФ) за икономиката на еврозоната, публикуван в понеделник.

"Ситуацията в Гърция е нестабилен и продължава да бъде основен източник на несигурност - се казва в документа. - За да се контролират рисковете регулаторите трябва да бъдат готови да се мобилизират и, ако е необходимо, да се адаптира целият арсенал от инструменти."

В еврозоната има и други рискове, които определят разликата й със САЩ по отношение на растежа на БВП в близко бъдеще. За да се избегне това, МВФ насърчава съвместните усилия за увеличаване на публичните разходи и намаляването на данъците, либерализирането на пазара на труда и облекчаването на банките от бремето на лошите кредити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА