Last news in Fakti

3 Август, 2015 12:49 1 595 2

Велизар Енчев: Крият заплатата на Иван Искров

  • велизар енчев-
  • иван искров-
  • заплата

Заплатата на бившия гуверньор на БНБ Иван Искров не може да бъде обявена заради действащата тогава служебна тайна. Това става ясно от предоставени на Факти.бг документи от независимия депутат Велизар Енчев.

Той е изпратил запитване до БНБ. В отговор новият гуверньор на БНБ Димитър Радев заявява, че от 30 юли управителният съвет на централната банка е приел политика за разкриване на възнагражденията на ръководството на институцията.

По този начин управителят на БНБ ще получава 15 368 лв., подуправителите - по 13 173 лв., а останалите членове на управителния съвет - по 4391 лв. месечно.

Договорите, сключени преди 2014 г. с управителя и подуправителите не могат да разгласени, защото съдържат лични данни и информацията, включена в тях, представлява служебна тайна.

С промени в Закона за БНБ Велизар Енчев предлага трудовото възнаграждение на служителите на БНБ се определя от Управителния съвет, но то не може да е по-високо от възнаграждението на председателя на Народното събрание.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Петров

    0 0 Отговор
    И за заплатите на Искров, ще се говори и така и онака, докато се случи некое по важно събитие и заплатите на Искров, ще бъдат забравени. Както мнооого други двалавери.
  • 2 duda

    0 0 Отговор
    Важното е да са добре по върховете. Разпределят, измислят си длъжности и пей сърце, а глупците гласоподаватели да го д...т. Ама така ни се пада, овцете само с гега се насочват, а и нямаме против. Само по форумите щракаме и на маса, я да грабнем ние гегите и да видим някое ново лице в политиката и на екрана. Едни и същи политици, комици и шутове от години. Те са най способните и богопомазани. Сутрешни предавания лятото - повторения, за да не забравим талантливия глупак Сашко Кадиев, ще му слушаме глупавите бръщолевения докато той си почива. А ние защо да почиваме, от какво сме се уморили? На маймуни ни направиха и ние си трайкаме.