Last news in Fakti

20 Август, 2015 10:23 1 149 0

Петролната и газова асоциация подкрепи засилените мерки за контрол на бензина

  • петролната и газова асоциация-
  • засилените мерки-
  • контрол-
  • бензина

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) декларира категоричната си подкрепа за изразените от премиера Бойко Борисов намерения на българското правителство да засили контрола над качеството, доставките и търговията с течни горива на всички обекти, нефтобази и точки за внос в страната.

В продължение на няколко години БПГА постоянно алармира отговорните институции за увеличаването на нелегалния внос, контрабандата и нерегламентираната търговия с горива. Изказването на премиера Борисов е ясен знак, че правителството осъзнава размера на сивия сектор в бранша, в който редица пристанища, бази и стотици обекти са  оставени извън контрол и отчетност.  Огромната част от тях са и извън всякакви правила за безопасност, съхранявайки взривоопасни и леснозапалими вещества в съдове и съоръжения, за чиято техническа пригодност никой не следи. Затова асоциацията посреща с удовлетворение призива на министър-председателя да се наложи ред и да се завиши както техническия, така и качествения контрол върху обектите и продаваните през тях горива. Компаниите в асоциацията ежедневно подлежат на вътрешнофирмен и институционален контрол, който приемат като неразделна част от търговската си дейност и добри практики.

Членовете на БПГА изразяват пълната си готовност да окажат максимално съдействие на Комисията за защита на конкуренцията за бързо приключване на поредния секторен анализ на пазара на горива, който да даде ясна представа за настоящите пазарни процеси в страната. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА