20 Септември, 2011 09:18 871 0

Понижиха кредитния рейтинг на Италия

  • италия-
  • standard & poor's-
  • кредитен рейтинг-
  • криза

С една степен (от "A+/A-1+" до "A/A-1") понижиха кредитния рейтинг на Италия. Международната рейтингова агенция Standard & Poor's Ratings Services (S&P) изтъква като причини за взетото от нея решение, опасността от спад в икономическия растеж на страната и по-високите от очакваните нива на държавния дълг.

От S&P очакват политическите различия в Италия да ограничат способността й да реагира бързо и адекватно на дълговата криза. В средата на септември италианският парламент прие мерките за икономически ограничения, предложени от правителството на Силвио Берлускони – ограничаване на разходите и повишаване на данъците.

Средно с 0.7% ще нарасне БВП на Италия до 2014 г., прогнозират от S&P.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА