Last news in Fakti

20 Септември, 2011 15:07 7 785 5

Без блъсканица на откриването на ИКЕА

  • ikea-
  • икея
Без блъсканица на откриването на ИКЕА - 1
fakti.bg

Спокойно протече откриването на мебелния магазин ИКЕА на Околовръстния път в София, въпреки очакванията за голям наплив от посетители и задръствания в района.

На мястото през целия ден беше осигурено засилено полицейско присъствие и допълнителни спирки на пет линии на градския транспорт, които преминават в района.

За първия час след отварянето, което стана 20 минути по-рано от предвиденото, магазинът бе посетен от 1800 души.

Очакванията на компанията са за 20 000 посетители през първия ден.

Клоуни и хора на кокили посрещаха нетърпеливите клиенти и им раздаваха балони.

Според първите посетители на ИКЕА хората все още се въздържат да разгледат магазина, защото днес е работен ден и вероятно интересът ще бъде по-голям през почивните дни.

На официалната церемония дойде финансовият министър Симеон Дянков, който заедно с посланика на Швеция у нас Хелена Пилас-Алин направи традиционното за скандинавските народи „рязане на дънер" пред магазина.

Преди тази церемония Знеполският епископ Йоан освети сградата.

"Тази инвестиция, която е 60 милиона eвро, е особено значима, защото беше направена в период, в който европейските икономики бяха в криза. Да се направи подобна инвестиция наистина показва решителност", заяви Дянков.

В речта си вицепремиерът не пропусна да похвали и кюфтенцата в ресторанта на магазина.

Стойностите в българския каталог на ИКЕА са максимални и са валидни за една година до август 2012 г., уточниха наскоро от дружеството.

Председателят на „Активни потребители" Богомил Николов коментира за „Дарик“, че откриването протича спокойно, защото 20 септември е работен ден, а и големите струпвания на хора обикновено са при магазините за хранителни стоки.

„Хората се струпват при откриване на нови вериги в очакване на промоции, евтини продукти, нещо, което ще важи в първите два-три дни или само в първия ден и затова бързат да се възползват. Мисля, че това е нормално, човешко, случвало се е и в други държави. Мисля, че в първите почивни дни много хора ще дойдат, най-вече от любопитство. Оттам нататък вече потребителят е цар - нека да избира", каза той.

Според Николов през последната година се наблюдава тенденция, в която българските потребители вече се възползват от правото си да връщат стоки в даден период от време само защото са размислили, без значение дали стоката е дефектна или няма никакъв проблем.

По случай откриването на ИКЕА до края на седмицата музикални групи ще пеят и свирят на живо.

На площ от 29 000 кв. метра в магазина посетителите ще могат да избират измежду 7500 различни продукта за дома и 55 готови решения за обзавеждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 школьник

    0 0 Отговор
    За хората, които нямат пари за КАЧЕСТВЕНИ, НО И СКЪПИ мебели, ИКЕА е най-добрият вариант. Предлага мебели с различно качество и цени, но дори и най-евтините са по-добри от други подобни на българския пазар. Всичко се сглобява за минути, без много, много да му мислиш и накрая имаш чудесен резултат. Само за пример - вкъщи почти всичко е от ИКЕА. Едно от изключенията е спалнята ни - купихме я от местна мебелна верига, която доскоро имитираше логото на ИКЕА. Наложи се, за да я м
  • 2 школьник

    1 0 Отговор
    Наложи се, за да я монтираме да пробием 32 дупки на неопределени от производителя места - тоест мериш, отбелязваш, пробиваш, завинтваш - и така 32 пъти! Иди после обяснявай защо харесваш ИКЕА.
    Естествено, фактът, че франчайзърите са гърци, не е радостен. ИКЕА в Солун беше от най-скъпите в Европа и от най-незаредените. Ако и тук я карат така...
    Но както и да е, въпреки това - добре дошла, ИКЕА!
  • 3 Margaritka

    0 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че не е имало стълпотворение, обикновено някоя известна марка открие ли магазин, още повече с мащабна рекламна кампания цяла София е там. Може би се е получило така и заради негативните публикации относно разликата в цените за другите държави и България.
  • 4 Дамян Станев

    0 0 Отговор
    Разликата в цените е факт. Разглеждах каталози в евро и нашите... цените са много различни, дори фрапантни като разликите стигат 40-50%. С тези цени няма да се случи масовото затваряне на малки местни мебелни фирми - тъкмо обратното.
  • 5 NO ONE

    0 0 Отговор
    Ех, изпуснах вкусните кюфтенца.