Last news in Fakti

19 Септември, 2015 18:53 1 650 6

Чуждите туристи у нас това лято са били с около 20% по-малко

  • туристи-
  • чужди-
  • по-малко

Чуждите туристи у нас това лято са били с около 20% по-малко. Това обяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева в Троян. Тя участва в 15-тата годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Оттам посочиха, че за да се увеличи туристическият поток у нас, е необходимо да се обърне повече внимание на рекламата чрез новите интернет-продукти, инфраструктурата и кадрите, които работят в областта на туризма.

Ирена Георгиева обяви, че летният туристически сезон у нас не е бил толкова слаб, колкото се е очаквало:

Отчитаме някакъв спад в приходите от туризъм. Имаме един август, който беше силен, имаме и септември, който се надяваме да бъде добър. В трудните условия спадът не е толкова слаб. Голям ръст имат френските туристи. 11% има ръст на туристи от Близкия изток.

Зам.- министърът на туризма допълни, че се повишава интересът от страна на китайските туристи към страната ни:

Преди всичко китайски инвеститори, които изразиха много положително отношение към страната и потенциална възможност за доста голям ръст на китайските туристи.

Според Георгиева приоритет на Министерството е промяна в закона за туризма, чрез която да се регламентира статутът на българските курорти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    И по-малко ще стават
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Спадът беше над 50%. Хайде да не замазваме очички. 11% туристи от Близкия изток колко са като бройка? Може би 50 човека? Няколко заблудени френски двойки повече. А те колко са? 500-600 човека? Обявете и ръст на туристите от Зимбабве. Миналата година беше 1, тази година 3-ма. Колко процента са това?
  • 3 аз

    0 0 Отговор
    А от България ? Колко е спада ??? Въпреки , че имам опция за безплатен апартамент в центъра на голямБГ 'курокг' пак предпочетох Гърция заради простотия, цигания и мутренски изпълнения. Не може в центъра на който и да било БГ 'курорт' местния селтак да паркира по средата на пътя, докато 'паяка' обикаля наоколо и вдига неред!
  • 4 ах морето

    0 0 Отговор
    Като бетонираха навсякьде никой не мислеше.Изгониха бьлгарите и сега обслужват наркомани пияници секстуристи вандали -догодина пак сме в Гьрция живот и здраве те не разбраха че от бьргарския турист по-добьр няма но трудно ще ни вьрнат
  • 5 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Най-лошото е,че не си вземат поука а продължават с бетона.
  • 6 За сега на Гърция

    0 0 Отговор
    Вече втора година не съм ходил на родното Черноморие поради мръсотия и простотия . След връщане от морето се тръгва по болници щото децата са със разстройство и някакви инфекции дето само след почивка там се случва .