1 Октомври, 2015 10:18 1 509 0

„ЕЙ И ЕС“ България стриктно спазва всички закони на страната и Европейския съюз

  • енергетика-
  • оливие маркет-
  • aes bulgaria-
  • „ей и ес“ българия
„ЕЙ И ЕС“ България стриктно спазва всички закони на страната и Европейския съюз - 1
Оливие Маркет. Снимка: AES Bulgaria

Споразумението за изкупуване на енергия, подписано между Националната електрическа компания и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, е било обект на многократни проверки от страна на правоохранителните органи, включително и от прокуратурата, и тези проверки не са показали каквито и да било несъответствия със закона. Това се казва в прессъобщение на американската централа.

„В дейността си ЕЙ И ЕС България стриктно спазва всички законови изисквания на българската държава и Европейския съюз, както и международното антикорупционно законодателство, включително и Закона срещу корупционните практики в чужбина на САЩ”, заяви изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България (AES Bulgaria) Оливие Маркет.

Изказването му беше направено по повод внесения сигнал до Главния прокурор срещу компанията от четирите национално-представени работодателски организации. Господин Маркет припомни, че договорите между ЕЙ И ЕС и българската държава са публично достъпни. „Това е в синхрон с усилията на нашата корпорация да бъде лоялен и предсказуем партньор на обществото, на което служим.“

ЕЙ И ЕС България ще продължи да подкрепя българското правителство и КЕВР в усилията им за стабилизиране на енергийния сектор и установяване на ясни пазарни правила. Що се отнася до евентуалната проверка от страна на Главния прокурор, компанията ще предостави цялата необходима информация, както го е правила и при предишни проверки.

ЕЙ И ЕС е една от най-големите световни енергийни компании. Тя притежава разнообразен портфейл от активи за производство и разпределение на електроенергия в 18 държави по целия свят. В България компанията присъства от 2001 г. и е най-големият инвеститор за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА