Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 16:48 1 330 1

Експерти: Компаниите да помислят за сигурност на картите за достъп

  • карта-
  • сигурност-
  • мерки

С помощта на лесно достъпно устройство и средно мощен компютър около 96% от картите за достъп могат да бъдат копирани и от тях да бъде извлечена важна информация и да бъде компрометирана сигурността на достъпа.

Това е основният извод от международната конференция Human Systems Integration Approach To Cyber Security.

В 90% от случаите копирането на карта за достъп отнема едва 4 секунди (125 KHZ карти или MIFARE Classic без криптиране), а за хакването на останалите 6% карти, които използват криптираща технология (MIFARE Classic), просто е необходимо закупуването на малко по-скъпо устройство. Едва 4% от използваните в България карти за достъп не подлежат на клониране. Това са карти от новите поколения 13,56 Mhz, поддържащи 128-битово криптиране (iCLASS, MIFARE Plus, DESFire и други). Това беше демонстрирано на живо от българските експерти по информационна сигурност Лирекс БГ по време на международната конференция Human Systems Integration Approach To Cyber Security.

В днешно време, когато усилията на офиси, летища и транспортни центрове, правителства и администрации, дейта-центрове и др. са фокусирани изключително върху защита на мрежите от данни, физическият елемент се оказва подценен. В рамките на лекцията си “Достатъчно ли е да преборим кибер атаките, за да постигнем информационна сигурност? Какво пропускаме?“ Борислав Илиев от Лирекс БГ доказа, че подсигуряването на физическия достъп до ценните за компанията ресурси е също толкова ключово, колкото въвеждането на система за видеонаблюдение и подсигуряване на мрежова сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    0 0 Отговор
    То подобно нещо имат чужди банки,но не и ние в България !
    Ние с това темпо можеби след 30-40 години,и ние ще станем модерни.
    Или ще стане модерно да си изостанал...спорно е като цяло.
    Аз имам VISA на Swedbank (S) и имам едно много готино устроиство за защита.
    Мой познат е на Rabobank (NL) и тои има подобно като моето...