Last news in Fakti

5 Ноември, 2015 11:09 1 659 0

И Холандия спря полетите до Шарм ел Шейх

  • синай-
  • шарм ел шейх-
  • полети-
  • терор-
  • бомба

Ирландските авиокомпании също прекратяват до второ нареждане полетите до и от Шарм ел Шейх

След Великобритания и Холандия спря полетите до Шарм ел Шейх, става ясно от прессъобщение на холандското външно министерство.

Рестриктивната мярка ще действа поне до 8 ноември. Холандското външно министерство препоръчва да не се лети над Синайския полуостров заради съображения за сигурност.

Това решение е взето след консултации с Националния координатор за борба с тероризма, авиокомпаниите и Общата служба за разузнаване и сигурност на Холандия.

Близо 408 холандци в момента се намират в Шарм ел Шейх.

От "България ер" съобщиха за Факти.бг, че в момента не предлагат билети до курорта и въобще до Египет. Доскоро при тях имаше билети съвместно с партньорски авиокомпании.

В сряда вечерта се проведе в Лондон заседание на междуведомствената комисия на Великобритания за сигурността - „Кобра“, на което беше взето решение да се спрат незабавно всички полети до и от популярния египетски курорт Шарм ел Шейх.

Освен това Острова започва акция за прибирането на хилядите британци, които се намират в района на Египет. Според различни статистики става дума за около 20 000 души.

След решението от четвъртък на британското правителство да промени съветите за пътуване с полети до и от летище Шарм Ел Шейх, easyJet ще отмени днес своите полети до и от Шарм ел Шейх. Авиокомпанията ще задържи своите полети до и от египетския курорт, в очакване на допълнителна консултация с правителството. Пътниците, които имат резервации за пътуване до там в следващите две седмици, могат да поискат възстановяване на сумите или да променят своите полети за алтернативна дата или дестинация безплатно, съобщиха от пресслужбата на авиокомпанията.

Ирландските авиокомпании също прекратяват до второ нареждане полетите до и от Шарм ел Шейх. Разбилият се руски Еърбъс А321 с 224 души на борда е бил регистриран в Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА