Last news in Fakti

6 Ноември, 2015 08:59 3 451 9

„Шарли Ебдо“ с провокативни карикатури за трагедията в Синай

  • шарли ебдо-
  • карикатура-
  • синай-
  • еърбъс а 321
„Шарли Ебдо“ с провокативни карикатури за трагедията в Синай - 1
Карикатури: Шарли Ебдо

Френското хумористично списание „Шарли Ебдо“ пусна две провокативни карикатури за трагедията с руския Еърбъс А321 в Синай, при която загинаха всичките 224 души на борда.

Първата карикатура изобразява боец от Ислямска държава, който се крие от падащите обломки. Творбата е озаглавена: Ислямска държава: Руската авиация засилва бомбардировките.

Втората карикатура е на череп. Тя е озаглавена „Опасностите на руските нискотарифни авиопревозвачи“. На карикатурата е изобразен череп, който заяввява: „Мисля, че трябваше да взема Ер Кокаин“.

„Шарли Ебдо“ с провокативни карикатури за трагедията в Синай

Творбата е препратка за казуса от март 2013 г., когато на летището Пунта Кана в Доминиканската република бяха задържани двама френски пилоти по обвинението, че са превозвали 700 кг. кокаин между Доминиканската република и френският курорт Сан Тропе със самолет Dassault Falcon 50.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    0 0 Отговор
    Болни мозъци! Нека сега да видим кой още е Шарли!
  • 2 Много умно

    0 0 Отговор
    А бе, тия не ги ли изпозастреляха, за да не замърсяват достатъчно омаскарения и озлобен свят? Изобщо не ми е ясно колко болен трябва да е този мозък: първо - да дърпа дявола за опашката (като че ли няма достатъчно терористични нападения в момента) и второ - да се бъзикаш с трагедията на хората? Тия или са малоумни или са дрогирани денонощно. То бива, бива демокрация, ама смисъла е тя да е полезна на хората, май...
  • 3 Моридин

    0 0 Отговор
    малко им беше на тия "журналя"
  • 4 раптор

    0 2 Отговор
    Оооо франсузити с техните цветнокожи богатства ще са едни от 1вите, които ще се преклонят пред руската сила! И то съвсем самоинициативно!
  • 5 Хаххаха

    1 0 Отговор
    Атакистите както винаги са навсякъде с простотиите си...
  • 6 лицемерие

    1 0 Отговор
    Просто и ясно се видя едно--ЛИЦЕМЕРИ.......това да се изгавриш със такава трагедия е тотален идиотизъм...Просто нямам думи...Отвратително....АЗ НЕ СЪМ ШАРЛИ.....
  • 7 възмутен

    1 0 Отговор
    и аз не съм шарли-
  • 8 krasi velchev

    0 0 Отговор
    krasi velchev-Много лоши поличби се събраха напоследък.Досега предимно германците се набиваха в очи,като тотално оглупяли.Сега виждаме,че и французите ,не им отстъпват по тъпотия.Много назле тръгнаха нещата.
  • 9 kiki

    0 0 Отговор
    Кога най-после старата Европа ще заличи този безумен вестник? До кога ще се гаврят с хората и що за изрод може да създаде такива "карикатури"? И що за изроди ги публикуват?! Или пак ще инсценират нападение, за да спасят гнусното си вестниче?
Новини по държави: