4 Декември, 2015 21:10 1 492 0

Обрат: ОПЕК няма да променя квотите за добив на петрол

  • опек-
  • обрат-
  • петрол

Решението за промени е оставено за 2016 г.

Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК реши да не променя квотите си за добив на петрол, съобщи CBS.

По-рано се появиха информации, че организацията е решила вдигне квотите си за петрол с 1.5 млн. барела дневно, което доведе до понижаване на цената на петрола. Основни страни производителки обаче са се обявили срещу мярката.

Министърът на петрола в Ирак Абдел Махди опроверга появилите се информации, информира ТАСС. Според него ОПЕК запазва сегашните си квоти, които са между 30 млн. и 31 млн. барела на година. Генералният секретар на ОПЕК Абдула ал Бадри заяви, че организацията е отложила решението за нови квоти за следващото заседание, което ще се проведе на 2-ри юни 2016 г.

"Ние не можем да дадем цифри по отношение на квотите. Не знаем кога Иран ще излезе на пазара. Решихме да отложим решението за следващото заседание. Ние преценихме обема на търсенето и предлагането, обсъдихме икономическата ситуация и стигнахме до заключението, че положението е неясно”, обяви Бадри.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА