Last news in Fakti

16 Декември, 2015 12:43 891 0

Кабинетът продължи договора с Moody`s

  • moody`s-
  • рейтинг-
  • агенции
Кабинетът продължи договора с Moody`s - 1

Министерският съвет одобри Писмо за промяна на подписания през май 2005 г. Договор за рейтинг между България и рейтинговата агенция Moody`s Investors Service Inc. заедно с проект на Приложение за цени за 2015 г. Правителството упълномощи министъра на финансите да изрази съгласие с Писмото от името на България. Това съобщават от правителствената пресслужба.

Предлаганото Приложение за цени за 2015 г. към т. 4.1 от Договора е следствие от изтичането на едногодишния срок на действие на Приложение за цени за 2014 г. и по същество не променя съществуващите до момента отношения между страната ни и рейтинговата агенция.

Необходимостта от правно регулирани отношения между България и Moody’s Investors Service се обуславя от факта, че наличието на кредитни рейтинги, присъдени от международно признати рейтингови агенции, е ключово условие за обезпечаване достъпа на страната до капиталовите пазари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА