Last news in Fakti

20 Декември, 2015 14:47 2 666 8

Берлин се застъпва за "Северен поток 2"

  • германия-
  • северен поток 2-
  • газпром-
  • ес-
  • европа-
  • газопровод

Проектът може да бъде икономически изгоден и за други европейски страни

Германия е заинтересувана от изграждането на газопровода "Северен поток 2", заяви германският заместник-канцлер Зигмар Габриел, цитиран от вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Той отбеляза, че проектът може да бъде икономически изгоден не само за Германия, но също така и за Франция и други страни членки на ЕС. За реализирането му обаче са необходими редица "политически условия".

Според заместник-канцлера Москва следва да гарантира енергийната сигурност на Европа и да се придържа към европейското законодателство в изпълнението на проекта.

Габриел каза, че руската страна "приема това и търси конструктивни решения."

В началото на декември "Газпром" съобщи, че въвеждането в експлоатация на "Северен поток 2" е насрочено за четвъртото тримесечие на 2019 г.

Руският министър на енергетиката Александър Новак отбеляза, че реакцията на редица страни за изграждането на газопровода са политизирани. Той подчерта, че "Северен поток-2" ще бъде изграден в съответствие със закона.

Редица европейски лидери разкритикуваха проекта "Северен поток 2". Според тях той не отговаря на стратегията на ЕС за различни източниците и маршрути за доставка на газ и допринася за зависимостта на Европа от Русия.

Проектът "Северен поток 2" включва изграждането на два газоразпределителя с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    2 1 Отговор
    Някой да напомни на тая неприятна жена Меркел,че сме загубили две войни заради тях и сме ощетени териториално и финансово като следствие от тези загуби и че е време Германия да се застъпи и за Южен поток,като конпенсация за късата историческа памет на Меркел.Също да спира с тези санкции срещу Русия докато е време,защото американците ще си подвият опашката скоро и после какво ще правим не зная.
    Няма ли да я сменят тая най после/жена канцлер/

    Коментиран от #8

  • 2 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    я кво стана?аз пак излизяам прав :)!!!!северен поток ще почака докато падне путин .

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Да бе да

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Ти, освен че имаш раздвоение на личността, май пак нищо не си разбрал, а?
  • 4 Той

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Удивлението от твоите щуротии е безгранично.
    Коричка хляб за тролчето.

    Коментиран от #6

  • 5 СиС

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Хааххааха пак си на Марс....Еййй ма ти съвсем оплете жиците ма....
  • 6 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    прочети статията ,бе трол!пак повтарям НЯМА ДА ИМА НОВ СЕВЕРЕН ПОТОК докато не се смени руската политика към европа.на теб и компанията ще ви спрат скоро паричките ,щото бюджета на русия се затруднява от ниските цени на суровините ,както и от прекалените разходи за реклама на путиновия режим.
  • 7 хайван

    0 0 Отговор
    Ще стане както пожелаете булгаристанци роби.
  • 8 viktor

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123455":

    много си прав!