Last news in Fakti

9 Януари, 2016 18:29 1 844 3

Съдбата на "Овергаз" – ясна в понеделник

  • овергаз-
  • сашо дончев-
  • газ

Преди нова година станахме свидетели на някакъв фарс, който и до този момент не мога да разбера каква му беше целта. Това заяви изпълнителният директор на компанията Сашо Дончев

Съдбата на "Овергаз" – ясна в понеделник - 1

Каква ще е съдбата на доставките на „Овергаз” ще стане ясно в понеделник. Това заяви изпълнителният директор на компанията Сашо Дончев. Той говори за първи път пред медиите, откакто „Газпром” спря доставките за компанията му от 1 януари, а снабдяването на потребителите със синьо гориво пое общественият доставчик „Булгаргаз”.

Сашо Дончев отрече "Овергаз" да има какъвто и да било конфликт с „Газпром”.

"В нашия бранш се краде много, за което са информирани ДАНС, МВР, Министерство на енергетиката. Никой нищо не реагира – очевидно става дума за хора, които се ползват от сериозна политическа протекция”, заяви Дончев.

 "Преди нова година станахме свидетели на някакъв фарс, който и до този момент не мога да разбера каква му беше целта. Аз не знам кои са сценаристите, но във всеки случай беше много лошо изиграно всичко. От нещо, което е ежедневие на технолозите, се направи проблем – също непонятно какъв”, заяви Дончев.

"Нямам разговори с руските си партньори по простата причина, че те сега са във ваканция. В понеделник със сигурност ще имам разговори. При всички случаи позицията на Европейската комисия ми е ясна и тя е в защита на конкуренцията, а не в защита на Сашо Дончев или „Овергаз”, поясни още той.  

На въпрос възможно ли е да става въпрос за преразпределение на пазара на природен газ в България и дали това е свързано с името на Делян Пеевски, както предполагат някои анализатори, Дончев заяви, че не го познава лично и не е разговарял никога с него.   

"Има една такава случка – главният редактор на вестник „Сега” ми разказа, че веднъж летяла с него в самолета и той й направил много мило впечатление на възпитан човек, който й помогнал да си качи и свали багажа”, коментира той.  

Попитан дали настоящото правителство му оказва някакъв натиск, Дончев заяви: „Е, как, какво правеше министър-председателят в този водевил там? Да се надяваме, че той не е сценарист, а че участва е очевидно”.

На въпрос кои може да са тези сценаристи, той отговори, че може да е всеки, защото имало много крадци в бранша.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zero

    0 0 Отговор
    Собственикът на вестник "Сега" е Сашо Дончев. "Много милият и възпитан човек Делян Пеевски" - всички знаем КОЙ е, а защо така усилено му се подмазва тепърва ще разберем. Иначе, карикатуриста му Комарницки не спря да се гаври с Борисов вероятно по поръчение на същия Дончев, така че да не очаква нищо добро.
    По добре да обясни защо Овергаз от 50 на 50 руско-българско участие изведъж стана 100% българско и защо Газпром го заплаши, че ще спре доставките за него.
  • 2 dron

    0 0 Отговор
    Едно е сигурно - руснаците никога не са виновни за нищо.
  • 3 Шрапнел

    0 0 Отговор
    Да, същото ми стана интересно! Защо Газпром Експорт изведнъж се отказа от своя контролен дял в "Овергаз" и колко бързо впоследствие доставките на газ през частната компания бяха преустановени. Може би Овергаз губи доверие сред определящите сили в руските газови среди?! Москва често "наказва" палавите и непослушните, при това постъпи точно така и с България, за да ни "издърпа ушите" за нашето непослушно поведение.