Last news in Fakti

13 Януари, 2016 11:35 1 138 0

Петролът на психологическите $30 за барел

  • петрол-
  • нефт-
  • иран
Петролът на психологическите $30 за барел - 1

Американският лек суров петрол падна под психологическата бариера от $30 за барел. Около тази граница се движи и сортът Брент.

Експерти посочват, че повишеният добив и свитото потребление оказват натиск над цената.

Експерти от в. „Уолстрийт джърнъл“ прогнозираха, че през 2016 г. цената на черното злато ще се движи около $50 за барел.

Петролните цени се понижават с близо 20% от началото на годината, падайки само в рамките на месец от $40 за барел до $30 за барел.

Иран вече заяви, че би могъл да изнася най-малко 500 000 барела петрол на ден и то веднага след като бъде отменена многогодишната забрана.

Руският финансов министър Антон Силуанов заяви, че средната цена на петрола, заложена в бюджет 2016-а на страната, ще трябва да бъде ревизирана рязко надолу до $40 от $50 за барел. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА