Last news in Fakti

13 Януари, 2016 13:18 1 077 1

Работодатели пак искат реформи в енергетиката

  • реформи-
  • енергетика
Работодатели пак искат реформи в енергетиката - 1

Работодателите подновяват общите си действия за реформи в енергетиката заради неизпълнени от държавата ангажименти. По оценки на бизнеса няма анализ за дейността на ВЕИ-тата, добавката "задължение към обществото" не е наложена за износа на електрическа енергия към страни извън Европейския съюз, липсва и подготовка за въвеждане на нова методика за ценообразуване в КЕВР.

Изпълнен е единствено ангажиментът да се забрани изкупуването на преференциални цени на тока от биомаса, посочват от бизнес организациите след проведена късно снощи среща. 600 милиона лева месечно губи металургичната индустрия от забавянето на наредбата за намаляване на тежестта от разходите за енергия от ВЕИ. Това според индустрията крие реална опасност от закриване на големи производствени мощности в близките месеци.

Работодателите са набелязали общ план за действие, който ще бъде оповестен и изпълняван, но не да уточняват дали предвиждат отново протестни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DAAA

    0 0 Отговор
    600 ,мил х12мес =7 200 000 000 Този бизнес нещо много взе да лъже при оборот от 3 000 000 000 в цялата енергетика я вземете да вдигате заплатите на хората !!!
    Бензина е 30 % надолу Дизела също що не свалите поне цената на хляба !!!