Last news in Fakti

21 Януари, 2016 14:54 1 744 0

Нова сделка в комуникациите

  • сделка-
  • комуникации-
  • atos-
  • unify

Atos завърши придобиването на Unify

Нова сделка в комуникациите - 1

Atos завърши придобиването на третия по големина в света доставчик на комуникационен софтуер и услуги Unify от The Gores Group и Siemens.
Това става ясно от съобщение до медиите.
В резултат на сделката, Atos ще предложи на клиентите си интегрирани комуникации, които да ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието им.    
Сделката е одобрена от профсъюзите, регулаторните органи и антитръстовите организации в Европейския съюз, САЩ, Русия и Бразилия. За да придобие 100% от Unify, Atos плати в брой 366 милиона евро, като използва средства от оборотния си капитал.
Unify има годишни приходи от 1,2 млрд. евро и нетен дълг от 48 млн. евро към момента на приключване на сделката, а пенсионният й дефицит е 176 млн. евро. Така цялостната стойност на Unify възлиза на 590 млн. евро.
В допълнение, за да генерира очакваните икономии от разходи до 2017 г. (130 млн. евро на годишна база), Unify ще завърши своя план за преструктуриране на стойност 267 млн. евро.
Компанията ще започне, както е планирано, и ново преструктуриране за 103 млн. евро. И двата плана са финансирани от The Gores Group и Siemens.
Считано от 1 февруари тази година, направлението „Услуги” на Unify (с около 0,4 млрд. евро годишни приходи) ще бъде интегрирано в сектор “Управлявани услуги” на Atos.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА