Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 17:52 1 533 1

Най-изгодни условия в ЕС – това предлага България на аржентинския бизнес

  • росен плевнелиев-
  • аржентина-
  • българия-
  • бизнес-
  • изгодни условия-
  • президент

Аржентина и Бразилия са в центъра на нашето внимание в Латинска Америка, заяви Плевнелиев

Най-изгодни условия в ЕС – това предлага България на аржентинския бизнес - 1
Снимка: БТА

Най-изгодни цени, държавна подкрепа, най-изгодни условия в Европейския съюз и без допълнителни разходи - това предлага България на аржентинския бизнес. Това заяви българският президент Росен Плевнелиев, който приветства представителите на повече от 100 аржентински и 20 български компании на съвместен бизнес форум в аржентинската столица Буенос Айрес. В първия ден от официалното си посещение в Аржентина президентът се обяви за сближаване на бизнеса от двете страни и разкри възможностите и перспективите за правене на бизнес в България.

„Предстоят мащабни реформи за модернизация на институциите и инфраструктурата и Аржентина дава заявка за завръщане по най-добрия начин на световната сцена“, сподели българският държавен глава.

Той заяви, че не е случайно, че България е първата държава от Европейския съюз, която осъществява официално посещение на най-високо равнище след началото на политическите промени в Аржентина. „Идваме с ясна цел и стратегия - България предоставя възможности на Аржентина на най-ниска цена да стъпи на най-богатия пазар в света – европейския“, каза българският президент.

България е известна в целия свят със своите инженерни кадри, с експертизата в областта на енергетиката и особено на възобновяемите енергийни източници, а също и в производството на храни. Модернизираме с големи темпове инфраструктурата си и български компании могат на добра цена да постигат отлично качество на световно ниво, посочи президентът Плевнелиев, като даде за пример изграждането на столичното метро.

България е „ултимативен регионален център“ в областта на информационните и комуникационните технологии, подчерта още държавният глава. Страната ни предлага също така отлични възможности за започване на бизнес и е сред водещите в Европа по брой на новостартиращи компании, както и в сферата на аутсорсинга на процеси. Българската валута е стабилна и България е пример за валутен съвет, който работи успешно, а Валутният борд ще бъде запазен до присъединяването на България към Еврозоната, допълни президентът Росен Плевнелиев.

Аржентина и Бразилия са в центъра на нашето внимание в Латинска Америка и ще подкрепим всяка идея на бизнеса от двете страни, заяви още държавният глава. „България е не просто страна, която се развива и модернизира, но е център и двигател на позитивното развитие на целия регион. Най-изгодни цени, държавна подкрепа, най-изгодни условия в ЕС и без допълнителни разходи - това предлага България на аржентинския бизнес“, обобщи президентът Плевнелиев перспективите за сътрудничество между бизнеса от България и Аржентина.

Двустранната търговия с България е белязана от тенденция на ръст, въпреки че стокообменът е под потенциала на двустранните връзки. Наблюдава се относително малка диверсификация на продуктите, изнасяни за България. Медта представлява почти 90 на сто от целия износ на Аржентина за България и съществуват значителни възможности за увеличаване и диверсифициране на аржентинския експорт за България, заяви вицепрезидентът на Търговската камара на Аржентина Мануел Ривейра. „Убедени сме, че скоро нашият търговски обмен ще поеме отново по пътя на взаимната експанзия на Аржентина и България и реалният сектор е от основно значение за постигането на тази цел, допълни Ривейра.

В присъствието на президента Росен Плевнелиев и на министъра на икономиката Божидар Лукарски председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговската камара на Аржентина Мануел Ривейра подписаха споразумение за сътрудничество между двете организации. Аржентинската търговска камара има повече от 90-годишна история и е водеща в представителството на търговския сектор и сектора на услугите в Аржентина. Членуващите в организацията предприятия допринасят за 60 на сто от аржентинския БВП и представлява 65% от работната сила, ангажирана в сферата на услугите и търговията.

В първия ден от официалното си посещение в Буенос Айрес президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с аржентинския президент Маурисио Макри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор