Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 15:22 2 058 2

Банско и Боровец са сред най-популярните ски курорти във Великобритания

  • банско-
  • боровец-
  • ски-
  • курорт-
  • наа-популярните

Морзин е най-популярният ски курорт през този сезон, последван от Шамони и Закопане, според данни от сайта за търсене на хотели trivago.co.uk. При средно £ 298 на вечер, Куршевел е най-скъпият, а Банско е най-евтиният. Туристите от Великобритания са готови да платят до £ 459 за нощувка за хотела си и да останат средно пет. Най-добре оценените хотели са в Ишгъл, със среден хотелски рейтинг 86.84, а Пас де ла Каса има най-ниския рейтинг за хотели.

Морзин е станал, от четвъртия най-популярен курорт миналия сезон, най-популярният, докато Шамони е спаднал от първо до второ място. Изненадата обаче е Закопане, който не фигурира в списъка за миналия сезон, но е третият най-популярен курорт през този сезон. Това може да се дължи на домакинството на част от Световната купа по ски скок, или пък  на създаването на Гигантския лабиринт - най-големият леден лабиринт в света.

Франция е най-популярната страна за ски ваканция, с общо девет курорта в топ 25 - пет от които са в топ десет. Втората най-популярна страна е Австрия, с шест курорта в топ 25. Единствената далечна дестинация е Уислър в Канада.

Най-скъпият ски курорт за хотелски престой е Куршевел, на средна цена от £ 298 на нощ. Той е последван от Verbier - £ 279 и Ишгъл - £ 267. При средно £ 52 на вечер, Банско е най-евтиният курорт, следван от Закопане - £ 53 и Боровец - £ 62. Една нощ в Куршевел е средно 477 на сто по-скъпа от една нощ в Банско.

Средната кликната цена, обаче, показва че британците проучват хотели, които са много по-скъпи от средното равнище. В Куршевел, например, средната кликната цена (когато потребителят кликне върху един хотел, за да го отведе до сайта на резервация), е £ 459 - 54 на сто по-висока от средната цена от £ 298.

Най-добре оценени хотели могат да бъдат намерени в Ишгл, със среден рейтинг от 86.84, следван от Цермат с 86.17. С таван от 100 на рейтинговя индекс, Тrivago събира мнения от цялата мрежа, като дава точен и изчерпателен показател за качеството на хотелите. Най-ниско оценени са в Пас де ла Каса, със среден рейтинг от 75,16, следвана от Les Deux Alpes в 76.15.

Не е изненадващо, че ски курортът с най-висока продължителност на престоя е Уислър в Канада. По-голямата част от курортите са популярни за 5 до 6 дни престой, а някои за по-кратък престой, а именно - Инсбрук, Курмайор, Шамони-Мон-Блан и Закопане.

Денис Бартлет, връзки с обществеността, Великобритания: "Страхотно е да се види такъв широк кръг от дестинации в нашия списък на най-популярните, от по-традиционните курорти във Франция и Австрия до нови имена в Андора и Полша, плюс едно допълнително далечно пътуване до Канада. Най-голямата изненада е Закопане, който е повишил славата си от лятна туристическа дестинация до третия най-популярен ски курорт през този сезон. С цените в полските и българските ски курорти, значително по-евтини от техните френски и австрийски колеги, както и еднакво високото качество на хотелите, курорти като Закопане могат да предложат алтернатива на добра цена."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капота

    1 0 Отговор
    А британките дали ги кефят банскалиите, имам предвид по-старите - 50-60 годишните, със суджуците на врата , ракийка и скилитки чесън на масата ?
  • 2 чичо дедко

    2 0 Отговор
    хайде стига с тези глупави сравнения! Банско било евтино, ми евтино ще е, с тези 35-36 км. писти, с цени на ракията по 6-10 лв. Чужденците не идват тук да карат, идват да се убият от алкохол, ако искат да карат ходят в италия, австрия, франция. Не разбирате ли, че правите сравнение между ски курорт и евтина пивница с домашна ракия!