Last news in Fakti

1 Март, 2016 19:13 2 925 1

Ректорът на Академията на МВР подаде оставка

  • ректор-
  • академия-
  • мвр-
  • оставка-
  • бойка чернева

Ректорът на Академията на МВР доц. д-р Бойка Чернева е подала оставка вчера, след като тя й е била поискана от вътрешния министър Румяна Бъчварова, съобщи "Стандарт". 

Поводът е писмо на общото събрание на Академията, изпратено до парламента преди дебатите около новия проект на закон за МВР. В него преподавателите и работещите в Академията на МВР са изразили острото си несъгласие относно потъпкването на правата им. 

В последния ден преди вкарването на проекта в Министерски съвет, от МВР променили статута на работещите в Академията. 

Така вместо преподавателите да бъдат по ЗМВР, а администрацията - по Закона за държавния служител, от МВР записали в текстовете, че всички минават на трудови договори.

Служители на телефона за спешни повиквания 112 също ще загубят статута си и ще бъдат пренасочени на трудови договори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    0 0 Отговор
    Давайте Е***е му м....та на МВР. Откакто оня с мекия шланг е на власт бандитите вече не ги е страх от полицията, даже си правят п***и с тях...