Last news in Fakti

24 Януари, 2022 22:06 16 541 37

Рекорд по бърза оставка в „Мини Марица изток“

  • марица изток-
  • оставка-
  • „мини марица изток“ еад-раднево-
  • тодор тодоров-
  • мини марица изток еад-
  • раднево тодор тодоров

Рокади в ключов сектор

Рекорд по бърза оставка в „Мини Марица изток“ - 1
Снимка: БГНЕС

Вписаният преди седмица в Търговския регистър за изпълнителен директор на държавното „Мини Марица изток“ ЕАД-Раднево Тодор Тодоров е депозирал оставката си пред принципала БЕХ, съобщава "Монитор".

Тодоров обяснил, че е подал оставката си като тъй като не желае да изпълни решението да бъде сменен адресът за кореспонденция и седалището на мините от Раднево на столичната улица „Веслец“, както и да регистрира промени в устава, според които съветът на директорите набъбва от 7 на 9 души.

Той припомня, че това решение е било взето на 19 януари, след като съдът спря друго решение за вписването на инж. Илза Чинкова за член на СД на мините и временен изпълнителен директор до провеждането на конкурс.

От БЕХ заявяват, че смяната на седалището е била продиктувана от „нуждата за вземане и извършване на своевременни правни актове и фактически действия от административен характер. Това решение по никакъв начин не засяга оперативната самостоятелност и дейност на дружеството, включително на неговите работници и служители. Следва да се има предвид, че седалището и адреса на управление на принципала на дружеството е именно в гр. София. Това обстоятелство би могло да доведе до по-лесна комуникация между дружествата и по-висока ефективност в процеса на съгласуване на действията на управленските екипи.

„Независимо от взетото решение от Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, към настоящия момент не са извършени необходимите задължителни действия от страна на изпълнителния директор г-н Тодор Тодоров. Именно това бездействие от негова страна води до основателен и логичен извод, че последният не желае да се съобразява с българското законодателство и да изпълнява решенията на правоимащия орган“, допълват от БЕХ.

Дали след оставката на Тодор Тодоров решението на БЕХ за новия адрес на мините, където работят близо 7000 души, ще остане непроменено, е въпрос на няколко дни, през които най-вероятно ще бъде направен нов опит за регистрацията на инж. Чинкова, която е експерт по енергетиката на партия „Има такъв народ“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    25 15 Отговор
    Подривната дейност на долната герберастия ПРОДЪЛЖАВА, киро им е спонсор с Уж наши кинти!

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Gost

    57 4 Отговор
    Нищо не се е променило, дори по лошо става! Защо управлението ще е в София, а работата в Раднево?! Да си стои управлението при работата! Егати “принципала”!!!! Ще си назначава хрантутки шопи!!!
  • 3 Помак

    54 3 Отговор
    Човека е прав... Ко ша праи таз фабрика с адрес в Софиа... На улица веслец ли произвежда ток... В цял свят където се произвежда или услугва ртам е адреса... Далавераджии тес новите!
  • 4 Подмяната

    60 8 Отговор
    Тия паляци на Слави ги поствят на топли службички, ударно! Борда от 7 на 9, демек още двсмца с многохилядни заплати без да са виждали ни руда ни тец!? Кировите калинки същата работа, подмяната продължава!
  • 5 ТаУмВзе

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Хайде сега! Нали платихме 2 милиарда за Електронно Нещо си! Киро, дай ми Отчет, Къде ми отиват Кинтите от ДАНЪЦИ и тн. Няма да е, много ясно!
  • 6 Пламен

    50 7 Отговор
    Местят се в София и раздуват щатовете на управителния съвет....промяната продължава....честито на печелившите
  • 7 мдаааа

    25 4 Отговор
    ПП трудно тръгват , ама затуй па бързо свършват ...
  • 8 ББ БАЦО

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Лежа си на спалнята с Мата Хари и броиме пачките и кюлчетата . А Рашо се поболе !
  • 9 тук

    14 1 Отговор
    тук половината коментари са на един трл от Ески Зара на име Евльоги Динчьев, който спами из форумите от 20 + години, стана за смях из целия град, когато му разлипиха физиономията и че град Стара Загора се отказва от него
  • 10 Мдааа

    25 4 Отговор
    Обаче Тлъстия открадна 53 млн в сакове. Преди това пък раздаде на мутрите си авансово над 2 млрд, разбира се срещу процент в Чекмеджето. И няма кой да ги подведе под отговорност. Или поне докато Гешев е на власт.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гхййк

    12 2 Отговор
    Какво става с децентрализацията? Райониране и намаляване на администрацията. В моята фирма почна работа възрастна женица - до сега била чистачка в държавна служба, но я съкратили!
  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    13 0 Отговор
    КОЛКО СА БЕЗДАРНИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГОСПОДАРИ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ ОТ ЦК НА БКП. ???? ... СЛЕД СИСТЕМАТА МУТРА-БЕЙ-КАЛИНКА , СЕ ОПИТВАТ ПАК ДА НИ ПРОБУТВАТ ХАРВАРДСКАТАСИСТЕМС РАН-ЪТ- "ЙЕС СЪР"
  • 14 САТЪРА НА ХАНА

    14 1 Отговор
    Г.ДИМИТРОВ НА 5-Я КОНГРЕС НА БКП " БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ, ТРЯБВА МНОГО ДА ВНИМАВАТ ЧАНТАДЖИИТЕ ДА НЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА, ЩОТО ТОГАВА ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТА"

    Коментиран от #15

  • 15 ХАНА ОНОДАНА

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ОЩЕ ЛИ ПИЩИШ БЕ ?
  • 16 Селският тарикат

    21 2 Отговор
    Като се премести адресът в София, плащането на данъци ще е там, както е с големите хипермаркети, и мобилни оператори, и много други. Така данъците се плащат в София и софиянци се хвалят че събират най-много данъци, но това не е вярно защото много от фирмите използват адресът в столицата само за удобство.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БОРУНА ЛОМ

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Важни са децата и семейството . Ама ти откъде да знаеш господине
  • 19 Симо

    7 7 Отговор
    Браво, откачиха още един герберастки крадльо от Хранилката.

    Коментиран от #23, #34

  • 20 Карадайь

    13 4 Отговор
    Новите управляващи са идиоти.
  • 21 Дългия

    4 2 Отговор
    Затваряйте тази гробница !!!
  • 22 Az2021

    9 3 Отговор
    Само да попитам. Какво ще му стане на принципала да се премести в Раднево? Ако го знаят къде е,де. Защото все говорят за Мариците и май не им е ясно какво са тецове, какво са мини... Промяна продължавали...ама като че ли продължават на Бойко промяната.
  • 23 Б. М.

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Симо":

    Не познаваш човека, не пиши ГЛУПОСТИ. През 2010,Баце го уволни(Т. Тодоров беше Изпълнителен директор на ММИ), защото НЕ искаше да слугува на ГЕРБ. Сега се повтаря същото. Е, вярно е, тези са по - бързи.
    По - лесна комуникация??? Ей, ало що СССР не преместих Луната в Москва, че по - лесно да комуникират с Лунохода? Или САЩ във Вашингтон , че по - лесно да комуникират с Армстронг? УЖАС!!!
  • 24 Б. М.

    11 2 Отговор
    Да допълня, Т. Тодоров беше ЕДИНСТВЕНИЯТ Изпълнителен директор, който дойде да разговаря пряко с работниците. Там съм( в ММИ) от 30 години, друг случай няма. Да Ви напомня, че да се говори с миньори не е лесно. Както бе казал Трайчо Трайков, "МИНЬОРИТЕ СА ЗЛИ КУЧЕТА", не са мисирки!

    Коментиран от #27

  • 25 Н.Н.

    2 6 Отговор
    Успяха да спрат един бивш директор да се завърне с радневската си свита. Трябват млади хора от друг регион ,за да се справят с тенията в маришкия басейн.

    Коментиран от #26

  • 26 Б. М.

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Н.Н.":

    Дали? Явно не ти е ясно нищо. Всъщност, що не преместят управата в кв. "Левски Г", а балета да станат част от УС? Ще се изпълни мечтата ти. 😎 За Изпълнителен директор, да сложат Гъмзата, мноооого е кОпал човека. 😀
  • 27 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Б. М.":

    Правни проблеми, комуникация са несериозни причини за смяна на "адреса"! Другаде е заровено смърдящото умряло куче! Мини "Марица-Изток" плащат данъци и прочее в община Раднево - причина 1! Ако си шеф на такива хора като работещите там е здравословно да си по-надалеч, когато правиш простотии - причина 2! И от самолет се вижда, че там се подготвя нещо, което миньорите трудно ще преглътнат и то в най-близко време ! ТЕЦ-овете са важни, но работещите в тях са много по-малка и бройка и процент сравнено с работещите в мините! С мините е свързан по всякакъв начин живота на прекалено много хора от 4 области : Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол! Ако управниците направят някаква глупост протеста на "Отровното трио" и пчеличката Мая ще е като пролетен полъх! Ако пази боже тръгнат миньорите ще са като наводнение и никакви КОВИД ограничения няма да задържат прииждащата река и няма високо място за спасение! Дано да греша!

    Коментиран от #28, #36

  • 28 Б. М.

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Абсолютно съгласен. Само една забележка, в ТЕЦ - овете, също работят не малко хора. В 4- те мисля са около 4 500. Към тях трябва да прибавим и ТЕЦ "Марица 3" Димитровград, които получават въглища от ММИ.

    Коментиран от #30

  • 29 Б. М.

    0 1 Отговор
    От много години, за всички големи фирми( в това число и ММИ), се обслужват от Дирекция "Големи данъкоплатци", намираща се в София. В Раднево се плаща концесионна такса. Такава се плаща и на общините Гълъбово, Нова Загора и Симеоновград. Другите плащания отиват в Държавния бюджет. Мисля, че по този начин, ще се сменят по - лесно ръководителите. Също и някои" наши" момчета и момичета, ще ги назначат в София, че Раднево и на карта не са го виждали.
  • 30 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Б. М.":

    Не са малко! Но, ако държавата реши да ги мине на природен газ /а това не става с щракане на пръсти/ ставаме зависими от външен доставчик - Русия, Азербайджан, втечнен от терминала в Гърция ...... все тая! И става каквато става с миньорите! А въглищата са си тук - наши! И има за още поне 50 години докато управниците се натаманят как и какво нататък! Ще ги видим и тия новите управници накъде вървят и накъде се кланят! Орешарски и Бойко ги видяхме - дойде Джон Маккейн с още двама сенатори, напляскаха Орешарски и АЕЦ-Белене и Южен поток добри или лоши заминаха като неправоверни; после клекнаха Бойко и Народното събрание пред Меркел, а германците си имат Северен поток 2!
  • 31 И ТИЯ СА СЪЩИТЕ МОШЕНИЦИ,

    2 2 Отговор
    УВЕЛИЧАВАТ С ОЩЕ ДВАМА НИЩОПРАВЦИТЕ , ОТНОВО НА ГЪРБА НА НАРОДА ХРАНТУТНИЦИ! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ , ДОКАТО СЕ НАЗНАЧАВАТ НАШИ И ВАШИ НЕКАДЪРНИЦИ, А ВЗЕМАТ ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО СИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВА!
  • 32 Старозагорец

    2 4 Отговор
    Много на хранилка в тези мини и тец 2. Повечето от тези които работят само взимат едни пари, те дори не знаят на каква длъжност са там, важното е да взимат високите заплати на гърба на българския народ. Народа да плаща високите цени за ток, а онези да си стоят по канцелариите събрани от кол и въже. Отидете да видите по колко души има в една канцелария и никой нищо не върши. Пак да припомня кой как е назначен там. Или трябва да си любовница на някой, или да си приспал с някой, или да си дал някаква сума пари, или да си лизал г.з Колко от тях които работят там са започнали работа по нормалния начин, с конкурс обявен всичко да е прозрачно. Ами май няма такива. И после стандарта на живот в Стара Загора бил висок. Нищо подобно старозагорци живеят в пълна беднотия. Най- високите цени са в Стара Загора и защо заради една шепа хрантутници. На морето през летния сезон е по- евтино отколкото в Стара Загора. Затворете ги най- накрая тези мини и тец 2. Започнете чистката на партийно назначени некадърници. И друго въздуха в Стара Загора и региона е толкова запрашен и мръсен, че всеки втори е с алергии, деца, млади , възрастни. Най- много онкоболни има в този регион. Стига държавата е наливала пари в едно нефункциониращо, замърсяващо и във фалит предприятие. До сега за тези години трябваше да се построят други предприятия да се намерят инвеститори и да се затворят. В Стара Загора има работа, но проблема е, че те са свикнали да вземат не мъчени пари, затова е целият т

    Коментиран от #33

  • 33 Стара Загора

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Старозагорец":

    Ами то затова е целия този рев. Затворете ги вече и стига толкова хвърляне на вятъра пари за нищо.
  • 34 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Симо":

    Като не си работил там и не познаваш хората, по-добре не коментирай. Ей така, защото злобата човешка няма край. Тошко Тодоров беше уволнен по това време и колко пъти съди и сега на конкурс четох, че се явявал. Не че го харесвам, но поне го познавам, тъй като сме били колеги. Не знам какво си е мислил. Новата власт си има нови хора нагласени и защо се натискаш там, където не те искат?! Гледай си собствения бизнес и спокойствието. Властта винаги е харесвала само послушковците. Колко директори и членове на бордове се смениха и едни пари се взимат от т.нар. експерти. На края да му мислят работниците. Те тези отгоре са си уредили животеца. Бог да ни пази и това е. Който не вярва в Бог, а на правителството, нека се моли на тях когато я закъса.

    Коментиран от #35

  • 35 Н.н.

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    Точно тези работници няма да ги мислим,че са на работа там цялата фамилия до девето коляно и са станали по 130 килограма от къртовски труд. Чудя се каква производителност имат и как ли пък си вързват обувките и режат ноктите на краката.
  • 36 Казваш,дано да греша

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Назад във времето на Иван Костов,когато щяха да приватизират ТЕЦ 2 и Мините,ММИ обяви стачка и просто спря да копае въглища.Тя просто спря да работи.Мините не отидоха в София,тя дойде при тях.Спрат ли да копат,и търговците и прекупвачите на ток загазват.А при тая световна енергийна криза,познай от раз какво следва…

    Коментиран от #37

  • 37 Н.Чч.

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Казваш,дано да греша":

    Че защо да стачкуват? Малки ли са им заплатите и всички придобивки като при социализма?