5 Март, 2016 00:00 1 229 0

9 концепции се борят в конкурса „Моята Beehive идея за Варна“

  • beehive идея-
  • варна-
  • концепции-
  • it

С инициативата организаторите от Beehive поставят акцент върху насърчаването на младежкото предприемачество

9 концепции се борят в конкурса „Моята Beehive идея за Варна“ - 1

Близо 20 младежи от Варна се включиха в разработването на стратегии насочени към подобряването и развитието на морската столица. Най-много от концепциите са насочени към разработването и прилагането на ИТ технологии за подобряване на комуникациите в градската среда, образованието и културата. Тази част от стратегиите извеждат на преден план необходимостта от достъп до информация на младежите, по канали, които са релевантни на интересите им.

Конкурсът „Моята Beehive идея за Варна“ се инициира от Сдружение „Споделено работно място“- Варна, с цел да даде възможност на младите хора за изява, като се заеме с реализацията на най-перспективната инициатива. Освен шанса да видят проекта си осъществен, експертите ще включат младежите и в работната група, която ще подготви и доразвие проекта. По този начин участниците ще получат необходимите знания и умения за самостоятелна реализация на бъдещи инициативи. На победителите ще бъдат издадени на сертификати за участие, а работата им ще бъде финансово обезпечена. Те ще получат заплащане за труда си, съобразно бюджета на инициативата.

Финалистите в конкурса ще бъдат оповестени до 03.04.2016 г. Дотогава предложенията им ще бъдат разгледани от жури, съставено от експерти на Beehive.

В „Моята Beehive идея за Варна“ участват следните концепции: „Бранд Варна“; „Дигитална пролет“; „Когато литературата сбъдва мечти”; „Дигитална Класна Стая“; „JunkArt.bg“; „Обучителен център за деца“; „The Subjective Guide for Varna“; „Как предприемачески да осигурим развитието на град Варна, опазвайки околната среда“; „Портал на студените във Варна“

С инициативата организаторите от Beehive поставят акцент върху насърчаването на младежкото предприемачество, поради увереността си, че има много млади и креативни хора във Варна, които желаят да се развиват в града си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА