Last news in Fakti

19 Април, 2016 06:15 10 686 5

Предстои волатилност на петролните пазари

  • петрол-
  • цени-
  • анализ

Не се очаква ЕЦБ да промени ОЛП

Предстои волатилност на петролните пазари - 1

Срещата в Доха на страните износителки на петрол завърши без резултат, най-вече поради отказа на Иран да ограничи добива си на петрол. В резултат в понеделник цените на черното злато рязко спаднаха. Според анализатори, спадът на цените едва ли ще продължи, но през настоящата седмица може да очакваме като цяло да се повиши валатилността на петролните пазари.

Това се посочва в седмичния анализ на инвестиционен посредник (ИП) „Капман“ АД.

Множество компании от САЩ ще докладват през настоящата седмица финансовите си резултати, включително Goldman Sachs Group (NYSE: GS), Microsoft (NASDAQ: MSFT), Coca-Cola, Visa, и General Electric (NYSE: GE). Според мнения на анализатори, Morgan Stanley (NYSE: MS) ще бъде на печалба за първото тримесечие на годината, с което ще опровергае някои прогнози, че това е най-лошият старт на годината за банковия сектор.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) пък ще стартира с печалба в сектора на големите американски производители на лекарства, сочи предварителното допитване.

ЕЦБ ще проведе следващото си заседание по паричната политика в четвъртък, на което не се очаква да има решения за нови промени в политиката й. Миналият месец банката представи пакет от нови мерки, включително намаление на лихвените проценти по съхранение в ЕЦБ на средства на банките, месечно увеличение на изкупуваните облигации и по-евтини заеми за банки. Така че тази седмица не се очаква ЕЦБ да промени ОЛП за еврозоната.

Очаква се данните да покажат, че растежът в промишлеността остава слаб. Вниманието ще бъде насочено по-скоро върху индекса на производствените цени, в търсене на признаци на инфлационен натиск в посока нагоре.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    УРААА,ИДВА КРАЯТ НА СВЕТА,ще има война ,а да видим къде ще се скрият богатите с вещите и парите си и имотите-къде ли ....ще падне голяма веселба
  • 2 Аверче

    0 0 Отговор
    Как къде - на теб ще ги дадат да ги пазиш Волене. -_-
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    0 0 Отговор
    абе търсих във всички онлайн тълковни речници, никъде не знаят какво значи проклетата дума "валатилност". Някой може ли да ми обясни по дяволите?
  • 5 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    0 0 Отговор
    НЕЩО С ВОЛ ЛИ ИМА ОБЩО, ЩО ЛИ....