21 Април, 2016 06:15 10 385 13

Китай ударно внася петрол

  • китай-
  • петрол-
  • капман

Към края на март ръста на вноса на суровината е 13% на годишна база

Китай ударно внася петрол - 1

През първото тримесечие на 2016 г. Китай увеличи обема на вноса си на петрол с 13% на годишна база до 91,1 млн. т. Така вносът на черно злато за денонощие достигна 7,34 млн. барела. Китайските петролни компании до края на 2016 г. ще внасят петрол средно от порядъка на 7 млн. барела в денонощие, се казва в съобщение на китайската държавна петролна и газова корпорация Sinopec.

Това се отбелязва в анализ на „Капман Холдинг“.

„Китай продължава да изкупува петрол с цел увеличение на стратегическите си запаси. Увеличението на обема на вноса стимулира и търсенето от други независими рафинерии, стремящи се да извлекат максимална изгода от падането на цената на суровината, при условие че цените на бензина не се променят“, коментират от Sinopec.

Като се има предвид степента на запълване на резервоарите предназначени за съхранение на националните стратегически запаси от петрол, вероятно скоро ще има известно намаление на търсенето на петрол от Китай, смятат китайски експерти. В същото време бързото изграждане на нови съоръжения за съхранение на стратегическите запаси от петрол ще доведе до нова вълна от увеличение на търсенето на суровината от Китай през второто полугодие.

Според публикуваните по-рано данни от държавната статистика на Китай, към началото на 2015 г. страната е завършила първия етап от планираното запълване на националните си стратегически запаси от петрол в обем от 12,5 млн. т (93,5 млн. барела), разположени в три провинции. Намеренията са към 2020 г. обемът на стратегическите нефтени запаси в Китай да достигне 40 млн. т (299 млн. барела).

 

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    2 2 Отговор
    А ние къде сме сега. НЕФТОХИМ БУРГАС СИ ПРАВИ ГАВРА С НАРОДА КАКТО И БЕЗ МИСЛЕНИ ПОЛИТИЦИ С ТОЯ АКЦИЗ. И ТИЯ ТАКСИ ИЗМИСЛЕНИ ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ НО И НИКОИ НЯМА ПРОТИВ ЗАЩО???????

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "България":

    Подвели са ти мисленето русофилите,затова ще ти обясня нещата по разбираем за теб начин.Всяка държава си пълни хазната от акцизи и такси-това предполагам ти е ясно-за разрледелението на средствата по пера-няма да говорим.В западните страни ДАНЪЦИТЕ ДОСТИГАТ НИВА ОТ 35% ДО КЪМ 43%-в България знаеш колко е-почти наполовина.Пък дали дали тия данъци ще бъдат под формата на ДОД или данък "печалба"или каквото там измислят управляващите-няма значение,важното е парите да влязат в хазната.Много лесно правителството може да ти шибне въпросния "акциз" върху горивата в другите данъци и тогава същите тия горива ще бъдат по -евтини от всички други в Европа,но това ще е кофти решение -най-добре е сегашното положение,защото по тоя начин ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ ПРЕМИНАВАЩИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ И ЗАРЕЖДАЩИ ОТ НАШИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ УЧАСТВАТ ЗАЕДНО С ТЕБ В ПРИХОДИТЕ КЪМ БЮДЖЕТА,т.е. БЪЛГАРИНА СПОДЕЛЯ ПО ТОЯ НАЧИН ДАНЪЧНОТО БРЕМЕ С ТЯХ!Дори ще ти кажа че наскоро слушах коментар по ТВ-то,че ако нашият български данък който е един от най-ниските в Европа се изравни със западния и РАЗЛИКАТА/ГОРНИЦАТА/ СЕ ПРИБАВИ КЪМ АКЦИЗА ЗА ГОРИВАТА,то литъра на бензиностанциите ще отиде на 10ЛЕВА!!!И пак да уточним-аз ти говоря само за акциза,не и за ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА ОТ ВНОСИТЕЛИТЕ.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 7777777

    1 4 Отговор
    Конник, ти правиш ли разлика между преки и косвени данъци?
  • 4 България

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Благодаря за разяснението, но като гледам финансовите анализи и елементарните математически изчисления НЕ ТИ СЕ ОТДАВАТ ТАКА ЧЕ ПОНЕ СИ ГЛЕДАЙ КОНЯ ЧЕ И ТОЙ АКО ИЗБЯГА НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ ПРАВИШ.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "България":

    Твоя воля брат:)
  • 6 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    пич ти май никога няма да разбереш от къде изгрява слънцето и къде е ключа за бараката пазара на горивата се определя на база добитото количество нефт и то че в България има само една рафинерия и е най високия в Европа. на всичко слагат такси без мисъл дали хората имат доходи но ти си сигорно някой си заблуден човечец акциза би трябвало да се определя на базата доходи а не как им скимне и таксички но без произвоцтво бюджет несе събира

    Коментиран от #7

  • 7 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Симеон Тасев":

    Симеончо, аз не знам как е възможно да има толкова неграмотни хора, като тебе?!

    Ти кой клас си завършил? 5-ти?

    Не може да пише, тръгнал да поучава...ХАХА!

    Коментиран от #8

  • 8 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    се тая ми е това което мислиш дали съм грамотен или не. изразявам е моето мнение че вие заблудените хора се съгласявате с всичко което ви кажат дупетатите давам ти и пример за винетките няма да цитирам никои в европа няма практика за 6 месечни винетки и за еднодневни винетки. имаше преди 1,2 седмици предложение което беше отхвърлено. за такива винетки. после пак ми споделяй правописа как съм писал. въпроса с горивата е деликатен защото индустрията е косвено свързана. цената на стоките следва да пада когато цената на горивата пада няма как акциза да е 1лв за литър във никакъв случаи когато е във вреда на народа става когато е в полза нестава най важните стоки хляб захар брашно олио да не им пада цената това къде го има сподели на простите нали се бараш за умен ?????????
  • 9 БУМ БАМ

    1 1 Отговор
    ЗНАЧИ СЛЕДВАТ ДВЕ НЕЩА ИЛИ ПОНЕ ЕДНОТО ---СКЪП ПЕТРОЛ В СЛЕДСТВИЕ НА ВОЙНА ИЛИ СКЪП ДОЛАР В СЛЕДСТВИЕ НА ПОБЕДА ВЪВ ВОЙНАТА.???!;;
  • 10 До Симеон тасев

    1 1 Отговор
    ТИ сигОрно си СОЦ произвоЦтво?
  • 11 Петко Грозев

    1 0 Отговор
    Никой не е хванал идеята на темата , а сте все тесни специалисти..
    Защо Китай ударно внася петрол ? Защо САЩ ударно внася петрол от създаването на ИДИЛ ?
    Гледат да се заредят преди да го вдигнат . Едно нещо падне ли много , после ще се вдигне много и третата фаза е балансиране , а през това време спекула .....

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Петко Грозев":

    Ти също не си доразбрал , Китай в момента внася на цени между 5 и 10 долара по-ниски от борсовите , защото Саудитска Арабия и Иран се борят за пазара му , а цените няма да се вдигнат защото шистовия петрол е рентабилен над 50-60 долара и арабите ще държат цената под тази за да не позволят да им намалява пазарния дял , а и стратегиите на всички развити страни предвиждат рязко намаление на употребата на петрол в следващите 5-10 години . Просто САЩ,Китай и ЕС се запасяват за това време , след което ще преминат на икономики независими от петрол

    Коментиран от #13

  • 13 БББ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    да ти имам логиката и кристалния ум , за един месец ще стана милиардер, че и за 2 седмици даже .