Last news in Fakti

11 Май, 2016 22:01 2 416 2

Най-скъпите марки в света

  • apple-
  • най-скъпите-
  • марки

Apple оглавява класацията за шеста поредна година

Списание „Forbes” обяви класация на най-скъпите търговски марки в света.

За шеста поредна година технологичната компания Apple оглавява класацията, като нейните активи се оценяват на $ 151.4 млрд. Стойността на компанията е с 87% по-висока от тази на Google, която заема второ място в класацията.

Стойността на марката се оценява на базата на това как тя се оценява от потребителите и до колко те са готови да платят по-висока цена за нейните продукти. От изданието подчертават и факта, че въпреки IPhone да не е много по-различен телефон от продуктите на Samsung, той все още формира повече от 50% от продажбите на смартфони в САЩ.

Десетката в класацията се допълва от Coca Cola, IBM, Facebook, Toyota, IBM, Disney, McDonald’s и GE.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Винаги съм си мислил , че поне 3-4 петролни компании трябва да са в десетката по капитализация на активите, следвани от военно-промишлен комплекс.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Така и не разбрах кой е на пето и кой на осмо място и защо осмият не е пети. Роска велик си.