Last news in Fakti

16 Май, 2016 14:17 645 0

Остават само 4 дни за кандидатстване с отстъпка за “Зелен Оскар”

  • зелен оскар-
  • конкурс

До 26 май 2016 г. отговорните бизнеси кандидатстват с отстъпка в Националния конкурс “Най-зелените компании в България”, който се провежда за шеста поредна година в партньорство Министерството на околната среда и водите.

В предишните години кандидатури са подавали над 500 дружества, опериращи на територията на страната, а с престижна статуетка са се увенчали над 60 компании.

Формата за онлайн кандидатстване е достъпна до 26 май 2016г., но “ранните птици” ползват отстъпка от таксата до края на седмицата.

Паралелно върви и гласуване във Фейсбук за престижното отличие “Зелена личност”.

Номинираните са:

* Димитър Николов, кмет на община Бургас

* Ласка Ненова, мениджър на кампания NowWeMove за Европа

* Патрик Смитьойс, автор на филми за България

* Боян Петров, български зоолог, спелеолог и алпинист

Тази година конкурсът включва нови категории, които са в синхрон с развиващата се бизнес среда. България и нови отличия за личности, компании, общини и неправителствени организации.

Зелени сертификати

За първи път най-добре представилите се компании ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания". Той ще бъде предоставен на всички организации, които покриват критериите за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок.

Церемонията по официалното награждаване ще се състои на 8 юни 2016 г.

За първи път в състезанието ще се включат и стартиращи „зелени“ бизнес идеи. Инициативата е насочена към студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и неформални екипи, които имат възможност да представят своите „зелени“ бизнес идеи, свързани с предизвикателствата на климатичните промени.

Кандидатите с най-впечатляващи екологични резултати получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:

1. Награда: "Принос към зелената идея"

2. Награда: "Зелена иновация"

3. Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"

4. Награда: "Безхартиен офис"

5. Награда: "Зелено перо"

6. Награда: "Зелена личност" - награда на публиката

7. Награда: "Устойчива мобилност" - специална награда на "Европейска седмица на мобилността"

Награда за медии

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: [email protected] до 26 май 2016 г.

За повече информация относно конкурса можете да следите Facebook страницата на събитието.

Сайт на конкурса: green.b2bmedia.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА