Last news in Fakti

16 Май, 2016 16:19 2 477 1

Петролът щурмува $50 за барел

  • петрол-
  • нефт

Излишъците на черното злато доведоха до понижение на петролните цени

Петролът щурмува $50 за барел - 1

Петролът щурмува психологическата граница от $50 за барел. За първи път от 5 ноември 2015 г. сортът Брент достигна $49 за барел след като от Goldman Sachs излязоха с доклад за спад в добива.

По тази причина в документа се прогнозира, че през втората половина на 2016 г. американският лек суров ще се търгува от $50 за барел срещу предишни очаквания за $45 за барел.

Прекъсвания на доставките с общо около 3,75 млн. барела на ден доведоха до заличаване на пренасищането на пазарите.

Излишъците на черното злато доведоха до понижение на петролните цени с около 70% между средата на 2014 година и началото на 2016 г. Все пак от Goldman Sachs са оптимисти и очакват отново излишък на петрол между 258 и 403 млн. барела в началото на 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Цената на нефта на световните пазари може да пада, но по бензиностанциите в БГ това не си личи.