Last news in Fakti

7 Май, 2016 17:11 2 178 0

И Иран мисли да замрази добива на нефт

  • иран-
  • петрол-
  • нефт

От седмици Техеран посочва, че има за цел да възстанови своя пазарен дял и да достигне нивото на добив от преди налагането на санкциите или около 4 млн. барела на денонощие

И Иран мисли да замрази добива на нефт - 1

И Иран мисли да замрази  добива на петрол, съобщи националната телевизия Прес ТВ.

От националния енергиен монополист NIOC поясниха, че Техеран е готов да подкрепи плана за замразяване на петролните квоти, защото страната е достигнала желаното ниво на производство.

В момента Иран добива около 4,2 млн. барела на денонощие.  От седмици Техеран посочва, че има за цел да възстанови своя пазарен дял и да достигне нивото на добив от преди налагането на санкциите или около 4 млн. барела на денонощие.

През изминалата седмица управляващият директор на националния енергиен монополист Рукнедин Джавади не изключил, че Иран да се присъедини към исканата политика на строги квоти на добив 1-2 месеца след достигането на предсанкционните нива на добив на черно злато.

На последната среща на ОПЕК в Катар се провали подкрепяната от Русия инициатива на замразяване на добива.

През 2012 г. на Техеран беше наложено петролно ембарго, заради амбициите  на страната да разработи ядрено оръжие. След постигната сделка с Шесторката на 16 януари 2016 г. ограниченията бяха премахнати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА