18 Май, 2016 07:30 7 679 2

5 "ключа" към стартиране на собствен бизнес

  • ключа-
  • собствен бизнес-
  • предприемач-
  • съвети-
  • hr

Статистиката сочи, че 80% от начинаещите предприемачи се провалят в първите 5 години

5 "ключа" към стартиране на собствен бизнес - 1

Мнозина имат амбиции да създадат свой собствен бизнес, но в повечето случаи несигурността надделява и идеите "умират" още в зародиш. Стартирането на собствен бизнес е сложно предизвикателство, изискващо почти пълна промяна на начина на живот. Като цяло, просъществуването на подобен проект може да изисква множество жертви, а пътят, който се налага да извървите, да е с неопределена дължина.

Ето и няколко съвета за начинаещи бизнесмени:

1. Силното желание за успех е ключово

Може да изглежда нелепо, но човек наистина трябва да желае да стартира бизнес и да го развие успешно. Запитайте се: Наистина ли искам да започна бизнес или просто съм уморен да работя за някого? Искам ли да бъда сериозен предприемач или идеята ми е просто като за хоби?

2. Обмисляй инвестициите си

Всеки е чувал израза "трябва да похарчиш пари, за да спечелиш пари". В бизнеса човек се опитва да разгадае цялостната система, а не просто да изкара някой лев. Моментното задоволство е лъжовно. Не се фокусирайте върху това да правите много пари от раз. Колкото по-надалеч мислиш във времето, толкова по-добре ще изградиш способността да направиш нещо в бъдеще и повече пари ще може да изкараш тогава.

3. Алчността е порок

Задвижете бизнеса си в малък мащаб, а едва после разраствайте. Не бързайте да се "хвърляте в дълбокото". Например, първоначално вземете един от продуктите, който продавате. Пробвайте да го продадете на един клиент и вижте дали ще го купят. Едва после се заемете с друг и т.н.

4. Запознайте се с пазара

Запознайте се с това, което липсва на пазара. Запознайте се с конкуренцията и дали ще сте конкурентноспособни. Запознайте се с нуждите на клиените и как да рекламирате продукта си по възможно най-добрия начин.

5. Безусловно вярвайте в себе си

Накрая, но не на последно място - вярвайте в себе си и проектът, с който сте се захванали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    При нас е по-лесно/по-трудно
    Трябва да знаеш на кого колко да шариш...
  • 2 гостът

    2 2 Отговор
    В България няма шанс за малък и среден бизнес, поради ширещата се корупция по всички етажи на властта. Държавните чиновници са се бетонирали със Закона за държавния служител и законите на съответните ведомства, така, че да могат да се корумпират на всички нива без да са застрашени и най малко. Законите са направени така, че при допуснат гаф, единственото възмездие е да си подаде сам оставката, ако реши. Няма как да се оправят нещата, когато на челото на днешните измислени политици се чете лозунгът "Да живее корупцията".