Last news in Fakti

19 Май, 2016 18:11 2 341 2

Летим евтино до три нови европейски града от декември

  • полети-
  • софия-
  • градове-
  • нови
Летим евтино до три нови европейски града от декември - 1
Снимки: М. Богданова ©

Нюрнберг, Базел и Донкастър Шефилд са трите нови дестинации, до които ще може да се лети евтино от края на тази година. Първият полет до Нюрнберг ще е на 21 декември, а до останалите два града – на 23 декември. Цената на билета и по трите дестинации започва от 39.99 EUR.

Нискотарифният превозвач Wizz Air също така увеличава честота на полетите по някои вече съществуващи дестинации. Най-много полети седмично – 7 на брой, ще има до Айндховен и Барселона. По 5 пъти в седмицата ще се лети вече и до Рим и Брюксел и 4 пъти до Мадрид и Копенхаген.

В края на годината компанията ще позиционира своя 7-ми самолет на летище „София”.

Донякъде агресивната политика на Wizz Air може да се изтълкува като ответна реакция на факта, че от края на април 2016 г. на софийското летище започна да оперира друг нискотарифен въздушен превозвач – ирландската Ryanair. За момента тя извършва полети до лондонското летище „Станстед” и Пиза, но през ноември се планира компанията да извърша полети до 21 дестинации. От ирландската авиокомпания са много доволни от старта в София и изтеглиха откриването на своя база с почти два месеца по-рано от предвиденото. Това ще се случи на 6 септември.

От своя страна, Wizz Air представи днес и своята напълно обновена интернет страница, както и мобилна версия, чрез която с три клика и само за 22 секунди може да се купи онлайн билет. „Wizz Air революционализира пътуването по въздух в Централна и Източна Европа. Ние донесохме в България ниските цени и оставаме силно ангажирани с откриването на нови линии, развиване на инфраструктурата и следващи инвестиции в нашата база. Обявеното днес означава 2,8 милиона места по българските линии през 2017, което е над 60% увеличение на годишна база.”, каза Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air.

Летим евтино до три нови европейски града от декември

Днес Wizz Air навърши 10 години, откакто е стъпила на българския авиационен пазар

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимира

    1 0 Отговор
    Летя с тази компания от 2007 и съм много доволна
  • 2 АЛНТ

    0 0 Отговор
    Това платена публикация ли е?