Last news in Fakti

4 Юни, 2016 18:27 3 466 25

Меркел иска обща икономическа зона с Русия

  • ангела меркел-
  • икономическа зона-
  • русия

Тя заяви, че това може да стане при сближаване на двете страни

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че вижда възможност за създаването на обща икономическа зона от Лисабон до Владивосток, при условия на евентуално сближаване между Русия и Европа, съобщи Frankfurter Allgemeine.

По време на реч на събранието на Хрисиандемократическата партия Меркел се обявяви за постепенно сближаване на Русия с европейското икономическо пространство, с което на края да имаме обща икономическа зона 

Тя повтори, че ще подкрепи незабавното сваляне на санкциите срещу Русия в момента, в който условията от Минското споразумение започнат да се изпълняват напълно. Според нея ЕС не може да компрометира своите принципи на фона на действията на Москва в Украйна. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    4 2 Отговор
    Ще ви дойде накрая акъла г-жо Меркел .Изглежда тези санкции тежат повече на Запада отлолкото на Русия. Разбрахте си накрая грешката и се чудите как да се измъкнете от това положение...и не очаквайте Русия да се съобразява с вас ...Тя има всичко и не зависи от никой за разлика от Западна Европа....Идват и избори ...и да няма отново,, ...Меркел в Сибир ...Путин в Берлин"
  • 2 Европеец

    4 2 Отговор
    Ха ха дъртофелницата си видя рейтинга и друга песен запя.Нейните приятели САЩ и Турция и натресоха "бежанци" от всякакъв циганистан дошли да ядат и пият за сметка на работещите европейци,че на това отгоре с осигурен секс.Путин беше лош че си искал Крим и че не искал под носа му натовски бази в Украйна.Ама там имало някаква уговорка между Рейгън и Горбачов НАТО да не се бута до границите на Русия.....Кой ти я помни давай санкции сега да скапем цялата икономика на ЕС а през това време на САЩ да им вървят далаверите.
    И после чуденки защо печелели десни партии популярност.Ще печелят защото на европейските хора им писна да хранят паразити които САЩ им натрисат с някакви мултикултурни бози и гей ценности.А някой е казал че не иска да става талибан веднага го обявяват за расист,нацист и всякакви там изрази измислени от американската пропаганда.Ще ставаме като тях да ни управляват негри и латиноси а белите хора ще се чудят какво да правят за да не нарушат свободите на някой цветнокож.
    Благодаря за този глобализъм но не ни устройва така че мислете господа евро лидери коя посока ще държите за да не изядете як шут от избирателите.В Австрия се видя какво се случи на казионните партии.Това чака и германските търбуси ако не си коригират политиката.

    Коментиран от #3

  • 3 antimediator

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Европеец":

    Ти не си никакъв европеец, а някаква руска хибридна маймуна!
    Затова е добре да не ни занимаваш с твоите маймунски проблясъци на мисълта.
    Като не ти харесва в Европа и България що не вземе да се уринеш в Сибир.

    Коментиран от #4

  • 4 Сори

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "antimediator":

    Eвропееца борави с факти а не с плюнки и злобни епитети ...И никой няма да ходи в Сибир ни в Русия ...защото тя ще дойде Тук....

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сори":

    Хаха!Ще дойде естествено Русия ТУК...на морето,че той Туристическия бранш от кога е наточил балтията!А като свършат кинтите братушките-айде "по живо,по здраво:)

    Коментиран от #7

  • 6 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    демек върнете крим на украина изтеглете се от донбас и ще има папо и за вас :)!иначе яжте калашници и бомби!

    Коментиран от #8

  • 7 0815

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти още ли цвилиш насам натам, недооценено комсомолче... Що не отидеш на морето и първо да видиш как стоят нешата, да чуеш хората, пък след това да се опитваш да се изказваш. Със сигурност на теб първо биха ти свършили кинтите - и да, ще те изритат. Айде, бегай да хрупаш.
  • 8 до ТО

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    стоянеее стояне..еми си тъъъб ем си нагличък....В Минскито съглашение НЯМА нито една дума за Крим....В същото съглашение няма нито една дума "Русия да си изтегли войските от Донбас"-както ти казваш тролей шорошки....защото самият генерален щаб на Укр.армия призна че там няма редовни руски части..Със такива коментари доказваш че просто си платено и продажно човече.НЕ случайно тук те наричат "ТО".......

    Коментиран от #21

  • 9 Киро

    2 5 Отговор
    Неизказаният кошмар на руснаците

    Тъкмо рекламите по руската телевизия сочат голата истина: страната затъва. Руснаците още търпят, но „бунтът на тенджерите” е неизбежен, защото хладилниците на много от хората отдавна са празни, пише И. Преображенский.

    Достатъчно е човек да се разходи по московските улици, за да разбере как икономическата криза е променила Русия. Обикновено се смята, че Москва е отделна губерния, в която животът е много по-добър, отколкото в останалата част от страната. Затова и се твърди, че положението в Москва не е показателно за ситуацията в цяла Русия. Днес това вече не е вярно.

    Градът на бедните

    Именно градовете с над един милион жители, които са основният мотор на потреблението в руското общество, преживяват икономическия спад най-силно. Ако в страната около 75 процента от хората усещат кризата, то в многомилионните градове, в това число и в столицата, този процент достига до 85 на сто. Москва по традиция винаги е била център на показното потребление. А сега градът преживява свиване на потребителското търсене. Човек може да се убеди в това, ако на уикенда влезе в който и да е търговски център. Само допреди няколко години човек не можеше да си пробие път през обхванатите от шопинг мания московчани и гости на столицата.

    Ако се вярва на данните, представени от фондация "Обществено мнение", на 11 процента от руснаците вече не им достигат парите за храна, а други 29 процента не могат да си позволят покупката на нови дрехи. Дори и столичните медии започнаха да признават скока на цените. Нищо чудно, че потокът потребители намалява. През 2015 година в Москва беше поставен рекорд по броя на пустеещите търговски обекти. А 2016 година може да се окаже още по-лоша.


    Броят на просяците по улиците на Москва расте

    Бие на очи и рязкото нарастване на броя на просяците по московските улици. Точно както в началото на 1990-те години. Край спирките на метрото вече просят не само "професионалистите", които имат негласно споразумение с полицията. Сред стоящите с протегната ръка хора сега се виждат и работници от провинцията, измамени от работодателите си, както и старици на ръба на гладен припадък, които свенливо скланят поглед, когато казват "дайте за хлебец".

    Телевизорът като огледало на хладилника

    Колкото и да е странно, тези процеси намират известно отражение и в предаванията на руската телевизия, която през последните години беше рупор на властта и се опитваше да докаже, че с икономиката всичко е наред. Макар и телевизията да не казва истината за икономическата криза, тя без да иска демонстрира реалната ситуация. Достатъчно е човек само да превключи телевизора на рекламите, за да забележи разликите.

    От ефира изчезнаха рекламните клипове със скъпи автомобили и други стоки за дълготрайна употреба. От телевизионния рекламен пазар на практика изчезнаха и големите международни концерни, произвеждащи сапуни, шампоани и перилни препарати, чиито имена децата в предучилищна възраст знаеха по-добре от имената на своите баби и дядовци. А рекламите, които все още се появяват в ефир, изглеждат толкова евтино, като че ли са снимани от студенти в някой гараж.

    Неизказаният страх

    През последните две години официалната пропаганда неуморно доказваше на руснаците, че кризата е временно явление. Трябвало само малко да потърпят, да поддържат контрасанкциите, наложени от Русия, да се откажат от някои продукти, да преглътнат намаленията на своите пенсии и тогава победата в борбата срещу Запада щяла да бъде гарантирана. Руските граждани все още вярват на някои митове, тиражирани от телевизията. Те вярват например, че контрасанкциите на Русия са засегнали по-тежко западните страни.


    Пак ли иде времето на празните магазини?

    Но както и по времето на късния Съветски съюз, официалната пропаганда започва често да се разминава с действителността. И в резултат, хората с оскъдни средства вече не вярват на медиите и губят интереса си към телевизията. Какъв смисъл има да включваш телевизора, след като знаеш, че те лъжат?

    Бунтът на празните тенджери

    Опасенията за бъдещето стават все по-силни сред хората. Загрижеността от ръста на цените, обедняването и безработицата се доближава до нивото от 2009-2010 година. Засега обаче руснаците все още не са готови да си признаят, че затъват в "нова бедност". Те се опитват да си внушават, че положението ще се стабилизира, както им разказва правителството. Но когато това не стане, тревогата само ще се усили. Ако икономическата ситуация не се подобри, телевизорът няма да може да спре натрупаното недоволство, защото страхът рано или късно ще вземе връх. И тогава ще дойде времето на "бунтът на празните тенджери". Защото хладилниците на много руснаци отдавна вече също са празни.

    Коментиран от #10, #12, #24

  • 10 търсиш си балъци

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    От кое НПО го копира това?Защото според "Америка за България" руснаците си продавали децата за да дойдат на море в България.
  • 11 факти

    4 2 Отговор
    Моделът "Лисабон-Владивосток" беше предложен от Путин още през 2007 г.Даже Брюксел пре становище,предложението да се разгледа офицялно в Евро Парламента.И тогава САЩ пусна мв ход "тежката артилерия"-Първо беше проблема с Грузия-която нападна Осетия и при това нападение уби руски миротворци-които бяха там с решение на ООН.Русия се намеси и реши проблема за 3 дни.След това бяха направени усилия да се дестабилизира Беларус-но там със собствени сили се справиха.А тогава вече вървеше програмата за дестабилизация на Украйна-струваща на САЩ 5 милиарда долара,по думите на Виктория Нуланд.Целта на САЩ винаги е била да има конфронтация м/у Европа и Русия.Защото най-голямото предизвикателство за господството на САЩ е съюз(икономически) между Русия и Европа.Тогава те просто ще загубят влиянието и ръководната си роля в Европа.Това е накратко реалито и хронологията на тази сегашна международна ситуация.
  • 12 даммм

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Киро-гледай и стига с глупостите тук-https://youtu.be/CKCImhzpGpc
  • 13 Киро

    2 4 Отговор
    Хахаа, ушанките наизскачаха от хралупите да бранят Путя!

    И как да очакваш смислено мнение от неграмотници, които пишат "офицялно"??

    Те името си не могат да напишат без грешки, тръгнали да скимтят по форумите за шепа копейки, жалка работа!

    Четете бе, ушанки, той човека си е руснак, дето го е писал!

    Четете и ревете!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 чочо

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Такива "руснаци" дето пишат в Киев сме ги чели бе Кире-та вече и украинците не им вярват.Това инфо го имаше в сайта-УкроНюз.ук.И ето ти Мейла им--та да ти пращат свежи партенки E-mail: [email protected]..........Само че за това инфо,редакторът им се наложи да се извини-с две думи си призна че това е просто фейк........
  • 15 АУууууууууу

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    ХХааха защитника на розовите прашки и гей парадите рано се е възбудил днес.Е Кире -ти си късметлия-хем изкарваш центове тук-хем защитаваш идолът си Кончита Вурст.Между другото-кво стана,ще се изпълни ли мечтата ти да водиш Прайда таз година?-с розови очилца и дантелени гащи???
  • 16 Браво Киро

    2 4 Отговор
    пРоссия е тръгнала по пътя на Венецуела. Джуджето скоро ще го обесят на червения площад. Ривете ушанки , денег нет.

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 ЬТЬЬЬ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Браво Киро":

    Чакай си-това е розовата мечта на евро-атлантическите гейове--ама ще останеш само с нея......
  • 18 ххаааха троле

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Браво Киро":

    Айде троле Виж това първо-https://youtu.be/97JUVElJakw
  • 19 Братя по НПО

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Браво Киро":

    Ама това Кирчо го обещаваше декември 2014 ,да кажеш пак кога точно ще стане,че аз сЪ умУрих до го очаквам тава щастливо събитие,заспивам ,с тези мечти вперил взор към телевизора ,събуждам се ,пак гледам телевизора ,и днеска няма да го бесят,а колко пъти само го сънувах,и сЪ събуждам ,гледам краката ми отвити,двата ми пръста в контакта,пак греда .Кажи бе човек ,кажи кога ще стане,че нямам търпение вече.
  • 20 Киро

    2 4 Отговор
    ушанки съскат от глад...
    Безценно!

  • 21 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "до ТО":

    кратък текст пълен с лъжи демек половия с друг ник.ни украинския щаб е признал че няма руски воиски,ни минските договорености изключват крим,макар че руснаците много искат да е така.в минските договорености се говори за територялната цялост на украина ,а без крим тва не е изпълнено троле!

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Чети бе троле смешен

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Обеспечить незамедлительное двустороннее прекращение применения оружия.
    Обеспечить мониторинг и верификацию со стороны ОБСЕ режима неприменения оружия.
    Провести децентрализацию власти, в т. ч. путем принятия Закона Украины "О временном порядке местного самоуправления в отдельных районах Донецкой и Луганской областей" (Закон об особом статусе).
    Обеспечить постоянно действующий мониторинг на украинско-российской границе и верификацию со стороны ОБСЕ с созданием зоны безопасности в приграничных районах Украины и РФ.
    Безотлагательно освободить всех заложников и незаконно удерживаемых лиц.
    Принять закон о недопущении преследования и наказания лиц в связи с событиями, которые имели место в отдельных районах Донецкой и Луганской областей Украины.
    Продолжить инклюзивный общенациональный диалог.
    Принять меры по улучшению гуманитарной ситуации в Донбассе.
    Обеспечить проведение досрочных местных выборов в соответствии с Законом Украины "О временном порядке местного самоуправления в отдельных районах Донецкой и Луганской областей" (Закон об особом статусе).

    Источник utro.ua......това е украински сайт--от извора....
  • 23 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    четох доста аз,има изказвания на всички европейски лидери и по-специално на тези подписали споразумението ,те ясно декларират кво са подписали .чети меркел или оланд щом толкова те интерасува темата както и декларацията на ес по въпроса!
  • 24 БУМ БАМ

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    МИНАЛАТА ЕСЕН БЯХМЕ В МАЯМИ .АКО ЗНАЕШ В КВИ БАРАКИ ПЪЛНИ С ДЪРВЕНИЦИ И ХЛЕБАРКИ СЕ ЖИВЕЕ МАСОВО ТАМ НЕ В РУСИЯ АМИ ТУКА СИ ЦАР В ПАНЕЛКИТЕ.АМА ТИ СИ ОКОПАНО ДО КОМПА К...ЛЕ ДЕТ ГЛЕДА КРАСИВИ КАРТИНКИ ПО САЙТОВЕТЕ И ПЛЮЕ КАТ БЯСНО ПСЕ....
  • 25 Goro Lafchi

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Виждам, че си чел Минските споразумения. Или пък не си? Предполагам знаеш какво казват 9т. и 11т.? Едната е свързана с контрол на Украйна над нейните граници, другата-при условие,че Украйна се федерализира. За Крим в споразуменията не става дума. Е,кое е изпълнила Украйна за да си върне контрола над границите? Естествено не питам теб, нагледал съм се на професори.