Last news in Fakti

8 Юни, 2016 07:45 1 610 0

Как мениджърите да се справят с трудните разговори?

  • мениджъри-
  • служители-
  • работа-
  • разговори-
  • трудности

Бъдете специфични в това, което искате от своите служители

Как мениджърите да се справят с трудните разговори? - 1
Снимка: БТА/ AP

Много мениджъри често изпитват затруднения в разговорите със своите служители. Било то на оперативка или в личен разговор, шефовете понякога се чувстват така, сякаш плуват в непознати води и им е трудно да продължат напред.

Въпреки че няма универсални правила или разговори, специалистите дават няколко съвета на мениджърите, които могат да им бъдат от полза, съобщи Hrmorning.com.

Бъдете специфични в това, което искате от своите служители. Често допускана грешка е да се говори в общ мащаб, генерално, без конкретика.

Използвайте „ние“. По този начин работникът във фирмата ще разбере, че и той има своята роля в решаване на проблема и своето „място под слънцето“. При успешна сделка или възход заявете „Добре свършихме работата си“, а не „Добре свърших работата“.

Освен това мениджърите не трябва постоянно да използват думата „ти“. Да, възложете задача на служителя, но не му прехвърляйте вината постоянно.

Не се чувствайте длъжни да запълвате всяко мълчание. На среща, ако всички млъкнат, не се чувствайте длъжни вие да продължите разговора. Останете мълчаливи и ще се изненадате колко информация може да извлечете, дори без да сте задали въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА