11 Юни, 2016 07:30 1 011 0

Британските тийнейджъри ходят на повече ваканции от родителите си

  • тийнеджъри-
  • ваканции-
  • родители

Родителите виждат семейните ваканции като шанс да прекарат повече време с децата си

Почти половината от младите хора във Великобритания ходят на почивки повече от своите родители, съобщи „Дейли Мейл“.

Това показва проучване на една от най-големите компании за круизи в света. В него 47% от възрастните британци признават, че техните деца ходят на ваканции по-често от тях.

В изследването са участвали над 1000 души. Оказва се, че 85% от младежите в късен пубертет все още имат желание да ходят на семейни почивки. Техните родители пък нямат нищо против да плащат за това.

78% от родителите заявяват, че биха се радвали цялото семейство да ходи заедно на почивки. 71% от възрастните признават, че техните деца са съгласни да се включат в семейната ваканция, просто защото я виждат като възможност за безплатна почивка.

78% от родителите заявяват, че държат на семейните ваканции, защото ги виждат като начин, да прекарат повече време с децата си. 70% заявяват, че в повечето случаи ваканциите са единственият повод за това.

13% от родителите признават, че пускат децата си на самостоятелни ваканции, като награда за взети изпити или високи оценки. 2% от родителите признават, че планират своята ваканция така, че да се засекат с децата си, които почиват или работят на дадена дестинация.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА