Last news in Fakti

12 Декември, 2016 05:45 3 596 3

7 професии, които е невъзможно да обясните на родителите си

  • професия-
  • родители-
  • обяснение-
  • професионална дейност-
  • работа-
  • проучване

Според едно проучване, много от по-възрастите хора нямат представа какво работят децата им

Много родители всъщност си нямат и идея какво работят техните вече пораснали деца. Да, те със сигурност знаят наименованието на професията, на която са се посветили техните синове и дъщери, но не са наясно какво правят по цял ден, когато заемат работното си място, пише изданието Business Insider.

Въпреки това, те искат да разберат.

Глобално проучване, направено през 2016 г. от социалната мрежа за професионално развитие LinkedIn, е установило, че повече от две трети от родителите на 16 529 анкетирани, признават, че не са много сигурни какво работи детето им.

Вижте кои са 7-те най-озадачаващи професии според проучването на LinkedIn и как могат да бъдат обяснени.

7. Социолог

Родителите, които не разбират тази професия: 60%

Това са хора, които се запознаят с мнението и поведението на хората чрез провеждане на анкети и интервюта, а след това анализират получените отговори.

6. Радио продуцент

Родителите, които не разбират тази професия: 62%

Работата на тези хора е да контролират всички аспекти на радио производството или на отделно предаване.

5. Под редактор

Родителите, които не разбират тази професия: 66%

Това са хора, които проверяват вече написания текст във вестниците, списанията или интернет страниците, преди той да бъде публикуван.

4. Мениджър социални медии

Родителите, които не разбират тази професия: 67%

Хората, които правят това използват социалните медийни платформи, като Facebook и Twitter, за да общуват със света от името на една компания.

3. Анализатор на данни

Родителите, които не разбират тази професия: 72%

Тези хора анализират информацията, събрана от целия бизнес и идентифицират модели, които биха помогнали на своите шефове да вземат по-добри решения в бъдеще.

2. Актюер

Родителите, които не разбират тази професия: 73%

Хората, занимаващи се с тази професия използват статистически данни, за да определят рисковете около даден клиент и да оценят разходите около неговата застрахова. Те отговарят за създаването и развитието на финансови и застрахователни продукти, схеми за здравно и пенсионно осигуряване.

1. Дизайнер на потребителски интерфейс

Родителите, които не разбират тази професия: 80%

Хората, занимаващи се с това проектират онези частите от интернет страниците или софтуерните приложения, с които хората си взаимодействат. Например бутона (иконата), който хората натискат, за да си купят нещо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    .... и почти всички професии, свързани с новите технологии.
  • 2 1234

    1 0 Отговор
    Бих добавил още две професии:1 оператор на биологически единици/овчар,или говедар/и 2 ландшафтер дизайнер /фадромист подравнещ терени,тракторист/
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    Бих добавил още две професии:1 оператор на биологически единици/овчар,или говедар/и 2 ландшафтен дизайнер /фадромист подравнещ терени,тракторист/