12 Юни, 2016 23:00 1 391 0

Какво вбесява служителите?

  • служители-
  • шефове-
  • вбесява-
  • работници-
  • навици-
  • диалог

Какво трябва да променят шефовете в поведението си?

Какво вбесява служителите? - 1
Снимка: БТА/ AP

Проблемът с управлението на хора е, че шефовете също са такива. Мениджърите правят също толкова глупави неща, както и техните подчинени, пише Hrmorning.

Андрю Сондърс от базираната във Великобритания платформа „Мениджмънт днес“ разкрива няколко капана, в които попадат шефовете и които вбесяват техните служители.

В следствие на това се намалява продуктивността им, което се отразява и на цялостните облик на фирмата.

Не са на линия. Да, работодателите често казват „Моята врата е винаги отворена“ и си мислят, че са постигнали идеалната комуникационна структура. Е, това не е точно така. Експертът препоръчва на шефовете да излязат на кафе, на ресторант, със своите служители и да си поговорят с тях. По този начин ще се подобри комуникацията.

Аз съм ти шеф. При спорове началниците използват тази фраза при задънени улици. Мениджърите трябва да се аргументират защо трябва да бъде направено едно нещо. Аргументът „Аз съм ти шеф“ не е достатъчен, той не мотивира, а напротив.

Прощават собствените си провали, но не и тези на другите. Мениджърите често се фокусират върху недостатъците на своите служители, а своите собствени подминават с лека ръка. Една от най-големите грешки на шефовете е липсата на правилна оценка за себе си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА