Last news in Fakti

18 Юни, 2016 11:14 1 700 2

МВФ отново предупреди за рецесия в британската икономика при Brexit

  • brexit-
  • мвф-
  • рецесия-
  • британската икономика-
  • ес-
  • последици-
  • икономика

Излизането на Великобритания от ЕС ще има негативно въздействие върху британската икономика

МВФ отново предупреди за рецесия в британската икономика при Brexit - 1

Вот, в подкрепа на излизането на Великобритания от ЕС сериозно ще навреди на британската икономика и може да доведе до евентуална рецесия през следващата година. Това предупреждение отправи Международния валутен фонд в петък, цитиран от британските медии.

Експертите от МВФ са предвидили два сценария в случай на Brexit. В първия, който е по-малко неблагоприятен, растежът на британската икономика ще бъде 1,7 % за 2016 г. вместо прогнозираните 1,9 %. Безработицата ще достигне 5 % за 2016 г. и 5,3 % за 2017 г., , пише "Индипендънт".

Вторият сценарий в доклада на МВФ изчислява, че ако Великобритания напусне Европейския съюз, нейната икономика може да се свие до 0.8 на сто през 2017 г. При евентулен Brexit, икономическото производство през 2019 г. може да стане с до 5.5% по-ниско от когато и да било.Безработицата ще достигне 6 % догодина и 6,5 % през 2018 г., а инфлацията ще скочи на 4 % догодина вместо прогнозираните 1,9 %.

Докато базираната във Вашингтон централа на МВФ предупреждава британските за важността на тяхното решение на 23 юни, експертите на МВФ смятат, че "нетните икономически ефекти от напускане на ЕС вероятно ще бъдат отрицателни и значителни."

Ако британците се произнесат за излизане от ЕС, това ще доведе до продължителен период на несигурност, който може да натежи върху доверието и инвестициите и да засили нестабилността на пазарите.

Директорът на на МВФ Кристин Лагард призова в петък избирателите да гласуват за оставане в съюза, като изтъкна силните британски връзки с континента и увеличаването на търговията в резултат на членството. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не Плашете

    0 0 Отговор
    В демократичните страни хората трябва да имат право на избор и сами да изберат кое е по-доброто за тях самите .
  • 2 Ивн

    0 0 Отговор
    Това, което преди година изглеждаше невъзможно, днес изглежда предопределено. Без Великобритания Европейският съюз вероятно ще бъде управляван по-добре, но е малко вероятно да оцелее, ако следващата седмица британците решат да напуснат.Историята ни показва какво се е случвало през вековете с империите по света .А сега разпадът на Европейската империя изглежда не само възможно , дори е неизбежен.