Last news in Fakti

22 Юни, 2016 12:49 1 477 0

Сътрудничим с Иран за малки и средни предприятия

  • малки-
  • средни-
  • предприятия
Сътрудничим с Иран за малки и средни предприятия - 1

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Иранската организация на малки предприятия и индустриални паркове.

Целта на документа е да се подпомогне развитието на икономическото сътрудничество между двете страни. Като признават стратегическото значение на малките и средните предприятия за повишаване на заетостта, икономическата и социалната стабилност, страните се договарят да подпомогнат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на сътрудничество, съобщават от правителствената информационна служба.

В меморандума се предвижда ИАНМСП и Иранската организация на малки предприятия и индустриални паркове да си партнират като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията от България и Иран. Това ще става чрез обмен на информация за законодателството в областта на търговско-икономическата дейност, насърчаване на установяването на преки контакти, реализация на инвестиционни проекти и създаване на смесени предприятия, обмен на опит и на специалисти, обмен на публикации.

Двете агенции ще си сътрудничат още при организиране на мероприятия в услуга на предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА