29 Юни, 2016 12:08 1 027 0

Юлия Ненкова е новият председател на КЗК

  • юлия ненкова-
  • председател-
  • кзк

За заместник-председател е избран Димитър Кюмюрджиев

Юлия Ненкова е новият председател на КЗК - 1

Парламентът избра Юлия Ненкова за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Ненкова беше единственият кандидат за поста. Кандидатурата й бе издигната от ГЕРБ и подкрепена от 137 депутати. Един народен представител се обяви „против”, а 10 се въздържаха.

За заместник-председател е избран Димитър Кюмюрджиев, предложен от Патриотичния фронт. За членове бяха избрани Ана Янева, Георгица Стоянова, Красимир Витанов, Красимир Зафиров и Пламен Киров.

Кандидатурата на Георги Ганев, предложен от Реформаторския блок, не успя да получи гласовете на народните представители и беше отхвърлена. Отхвърлени бяха и кандидатурите на Кирил Дойчинов, Николай Илиев и Стамен Гърбелов.

Юлия Ненкова е настоящ заместник-кмет на Столичната община с ресор „Законност, координация и контрол”, а от 2010 г. до момента е и председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол.

Димитър Кюмюрджиев е юрист, а в периода 1997-2003 г. е бил член на комисията. За него гласуваха 140 депутати и 12 се въздържаха.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА