Last news in Fakti

14 Юли, 2016 17:03 1 340 0

БЕХ „блазни“ инвеститори с облигации

  • бех-
  • облигации-
  • инвеститори
БЕХ „блазни“ инвеститори с облигации - 1

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е упълномощил J.P. Morgan и Banca IMI да организират поредица от срещи с инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходност в Обединеното кралство и континентална Европа. Срещите започват на 18 юли, съобщиха от БЕХ.

Облигациите ще бъдат листвани на ирландската фондова борса, където беше пласиран и първият облигационен заем на БЕХ през 2013 г. Целта на БЕХ е чрез емисията да осигури поне 500 млн. евро, но не повече от 535 млн. евро, на колкото възлиза полученият в края април мостови заем.

БЕХ е най-голямото дружество в България по активи и е 100% собственост на Българската държава. Активите на БЕХ са от стратегическо значение за икономиката на България и включват повечето най-големи съоръжения за производство на електрическа енергия в България, както и електропреносната и газпреносна мрежи, се посочва в съобщението. Очаква се предлагане на Reg S средносрочни инструменти, в зависимост от пазарните условия, като се очаква на инструментите да бъде присъден рейтинг (Р) Ba2 от Moody’s и BB- от Fitch.

БЕХ е с рейтинг Ba1 от Moody’s и BB- от Fitch,

След близо година неуспешни опити в края на април БЕХ и консорциума Ваnса IMI S.p.A. (London Branch, Bank of China Limited - Luxembourg Branch и J.P. Morgan Securities) се споразумяха за отпускането на заем за холдинга в размер на 535 млн. евро. Кредитът е за срок от 12 месеца, в рамките на който период БЕХ трябва да листва облигацията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА