30 Август, 2016 20:59 14 206 9

Управляваш село от джипа? По-ниска заплата

  • управляваш-
  • джип-
  • заплата
Управляваш село от джипа? По-ниска заплата - 1

Общинският съвет на Стамболийски намали със 700 лева заплатата на кмета на Ново село. Той вече ще взима 420 лева. Тодор Атанасов е на поста осми мандат. Според местния парламент кметът не ходи на работа, а управлява селото от джипа си, предаде БНТ.

Недоволни жители на Ново село изпратили снимки как Тодор Атанасов ги приема не в кметския си кабинет, а от прозореца на джипа.

„Единственият в България, който е изградил работа на едно гише – отваряш прозореца и почваш да работиш – осем мандата по четири са 32 години. Този кмет няма как да взима 1150 лева. Ако имах законова възможност не 420, 320 щеше да му е заплатата“, заяви кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Кметът на Ново село не отрича, че често управлява от джипа си. Така следял дали работниците по поддръжката си изпълняват задълженията. По думите му орязването на заплатата е политически ход, защото останал верен на БСП, а не се поддал на ухажване от страна на ГЕРБ и кмета на общината.

 „Аз през 10 минути паля джипа и отивам по групите. Той е дълбоко некомпетентен и в момента общината е в кома. Това мога да го кажа със сигурност – 30 години вече съм на този стол“, отговори провинилият се кмет.

Управляваш село от джипа? По-ниска заплата

От община Стамболийски отричат санкцията да е на партиен принцип.

Останалите двама кметове от БСП са им увеличени заплатите със 150 лева. Това са работещи кметове, които заслужават увеличение на заплатите. Увеличена е и заплатата на кмета на Куртово конаре, който е от Атака“, категоричен е Мараджиев.

Кметът на Ново село днес сезира областния управител. За значителното съкращение на заплатата си ще пише и до централната власт.

Дали заплатата на кмета наистина ще бъде намалена три пъти, ще реши Административният съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    0 0 Отговор
    Всичките на заточение в Сибир!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бреее

    0 0 Отговор
    Егати, осем мандата.........тоя направо пожизнен кмет бе. Значи още от Живково време е там, интересно ми е за всичките тия години какво е направил за селото.
  • 4 vin4enzo

    0 0 Отговор
    Незнам какво е направил за селото ама нали кара джип
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Какво значение има какво е направил за селото въпросния кмет...НЯКОЙ ОТ ВАС ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ДОРИ И 1 МАНДАТ НА СЕЛО?!

    Коментиран от #6

  • 6 Тошибиян

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Заминавам директно и не искам да стъпя никога през живота си у града срещу поне 50 пари на ден надник на село
  • 7 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    Които и да хванеш, от де да ги погледнеш - все комунисти! Все джипове карат, децата им в чуждестранни университети акъл сбират а България кучета я яли... или май цигани и турци!

    Коментиран от #8

  • 8 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЮююБряяяя":

    Точно така, Те са като хиените, кат има кокал - лъжат, мажат, манирулират, истински актьори са
  • 9 ТКЗС

    0 0 Отговор
    Е то па един джип... Да ти умре коня.
    Поне да беше някоя УАЗ-ка, а то некъв недъгав МЛ.