Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 16:43 2 079 1

Митко Събев поиска държавата да се намеси в случая „Петрол”

  • петрол-
  • митко събев-
  • отворено писмо-
  • денис ершов

"Едно лице, чуждестранен гражданин, месеци наред си играе със закона и с цялата държава, ощетявайки една от важните за българската икономика компании и извършвайки произвол, в който замесва длъжностни лица, институции и правоохранителни органи. И няма отговор или институция в държавата, която е в състояние да го спре." Това се заявява в отворено писмо до Изпълнителния директор на Агенцията по вписванията от Митко Събев, председател на СД на „Петрол Холдинг”АД.

Повод за отвореното писмо са че според "среднощните искания на адвоката пълномощник на Ершов – Теодора Олегова Йорданова, седалището на холдинга се премества в Стара Загора".

"С настоящето писмо обръщам вниманието ви към пореден опит от изминалата нощ, чрез Агенцията по вписванията, да бъде подменено легитимното ръководство на една от най-големите компании в България – „Петрол Холдинг” АД, чрез използването на документи с невярно съдържание.  Те касаят искания за вписване на обстоятелства от фалшиви общи събрание на холдинга от 10 и от 12 часа на 29 април 2011 година, за промяна на състава на Съвета на директорите, в каквито форуми аз, като акционер с 47,5 процента в „Петрол Холдинг” АД, не съм участвал, нито съм бил уведомен и поканен под каквато и да било форма. Такива общи събрания на акционерите въобще не са свиквани от единствения легитимен Съвет на директорите на дружеството и не са провеждани; респ. решенията им са нищожни, незаконосъобразни и невалидни" заявява Събев.

"Апелирам към всички висшестоящи държавни органи, длъжностни лица и институции да бъдат внимателни и отговорни към действията на лицето Денис Ершов, срещу когото българската държава вече е внесла обвинителен акт в Софийския съд", се казва още в писмото.

"Обръщам се с призив към компетентните държавни органи и институции, най-накрая да се намесят адекватно и ефективно да се възпре този все по-засилващ се натиск от страна на Денис Ершов, с цената на всякакви средства и способи, противозаконно да се превземат „Петрол холдинг” АД, „Петрол” АД, „Нафтекс Петрол” ЕООД и още десетки други дъщерни компании, осъществяващи законен бизнес в България и осигуряващи работа и доходи на хиляди служители и техните семейства", завършва отвореното писмо на Митко Събев.

Войната между двамата основни акционери в „Петрол” Митко Събев и Денс Ершов датира от април 2010 г. Конфликтът се разрази след като Денис Ершов обвини партньора си и хората от мениджърския екип на компаниите от групата, че са проиграли на борсата средствата от еврооблигационен заем за 100 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукумицин

    0 1 Отговор
    Време е Ершов да си наляга парцалките