Last news in Fakti

19 Юни, 2012 15:58 3 270 0

Шахматен бос сменя Денис Ершов в "Петрол Холдинг" АД

  • петрол холдинг-
  • денис ершов-
  • митко събев

Председателят на Международната федерация по шахмат и бивш президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов влиза в "Петрол Холдинг" АД.

Това става ясно от прессъобщение на компанията.

Базираната в Швейцария негова компания Credit Mediterranee е изкупила акциите в ''Петрол Холдинг'' АД на Денис Ершов и Александър Мелник . Сделките са осъществени в петък. Илюмжинов е купил дяловете на двамата бизнесмени, равняващи се на 47.5% и 5% от капитала на дружеството. По този начин той ще контролира 52.5% от компанията. Останалите 47.5% принадлежат на Митко Събев.

Сделката подлежи на вписване в Търговския регистър. Ще бъдат направени и промени в ръководните органи на холдинга и на дъщерните му дружества.

Все още не е ясно каква е стойността на сделката.

През последните години Денис Ершов и Митко Събев водеха открита война за контрол над дружеството с всички позволени и непозволени средства. Все още няма яснота кога Кирсан Илюмжинов или оторизиран от него експерт ще обяви плановете си за бъдещето на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА