25 Октомври, 2016 08:00 6 831 3

Плати днес, умри утре

  • погребална агенция-
  • словения

Клиентите имат възможността да организират собственото си погребение изцяло по свой вкус

В Словения беше основана първата агенция, която се различава от класическите по това, че можете да поръчате собственото си погребение, съобщи радио Б92.

Фирмата носи звучното има "Моят погребален план". Тя е основана от изтъкната словенска бизнес дама, която е директор и на първия частен пенсионен фонд в балканската страна.

Клиентите имат възможността да организират последното си изпращане изцяло по свой вкус. Всеки от тях ще трябва да заплати предварително стойността на собственото си погребение. Идеята на собствениците на агенцията е, че така човек може да лиши семейството си от ангажименти, когато настъпи трагичният момент.

Макар че болшинството от словенците приеха със сарказъм новата компания, фирмата вече е регистрирана, има данъчен номер и очаква първите клиенти.

Новата агенция предупреждава, че погребалните разходи са по-големи от обичайните. Офертата обаче включва гаранция, че парите ще бъдат вложени в инвестиционни фондове и ще се утроят до деня на смъртта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Ако фирмата е някое ЕООД с 2 лева капитал, като нашите български фирми, след години върви й гони ограничената отговорност ако фалира, докато се наканиш да умреш.
  • 2 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    На Пеевски пирамидите и там плъзнаха
  • 3 ДаРазчупипСтатуквото

    0 0 Отговор
    Що те направят безплатна кремация за всекиго. Хем се пести от дървесина за ковчег, урната може да се разпръсне някъде, да се държи вкъщи или в една урнова ниша ит.н. Не е нужно някакъв църковен фарисей да опява бабини деветини, да се правят раздаванки на лицемерни роднини и познати и прочие. Традициите никога не трябва да продължават да бъдат това, което са били, в никакъв случай!