6 Ноември, 2016 15:07 1 596 0

Нови правила между Великобритания и Индия след Brexit

  • великобритания-
  • индия-
  • brexit

Британският премиер Тереза Мей е начело на бизнес делегация с ръководителите на 33 британски компании, която е на посещение в Индия. Предстои подписването на редица търговски споразумения между двете страни, но основното е бързо да бъде очертан пътят към бъдещия двустранен договор, който е необходимо да се подпише след излизането на Великобритания от ЕС.

Основният проект, който ще бъде разгледан на двучасова срещата между Мей и нейния индийски колега Нарендра Моди на 7 ноември, ще е за британско-индийско партньорство в сферата на развитието на градовете. Очаква се този проект да донесе на британския бизнес 2 млрд. паунда през следващите пет години.

Мей иска да установи по-тесни взаимоотношения с Индия в областта на търговията и инвестициите, разрушаване на бариерите в тези две сфери и създаването на предпоставки за по-бързото подписване на двустранно търговско споразумение след излизането на Великобритания от ЕС”, уточняват в прессъобщение от кабинетът на британския премиер.

В рамките на визитата на Мей в Индия ще бъдат подписани редица търговски споразумения, които ще позволят на Острова да бъдат разкрити 1370 нови работни места. Сред големите сделки е тази между британската Pandrol Group UK и индийската Rahee Group на стойност 1.2 млрд. паунда за изграждането на супермодерен завод в Индия, който ще работи по въпросите за строителството на метро и жп пътища.

Обект на преговори и подписване на договори ще има и относно подобряване условията на защита на интелектуалната собственост в Индия. Великобритания ще консултира азиатската страна относно подобряването на бизнес климата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА