Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 19:08 860 0

Франция с по-високи мерки в борбата с финансовия тероризъм

  • франция-
  • тероризъм-
  • финанси
Франция с по-високи мерки в борбата с финансовия тероризъм - 1
Снимка: АР/БТА

Финансовото разузнаване на Франция получи по-широк достъп към специална база данни, в която се съхранява информация за лица, представляващи опасност. Тя ще може да прави справка в т.нар. „база С” на френската полиция и разследващите служби, в която се събират данни за лица, представляващи потенциална заплаха за държаната сигурност.

Понижава се и сумата, която може да има в кредитните карти. От 1 януари тя не може да надвишава 250 EUR. Също така от 4000 EUR на 1000 EUR се намалява сумата по този тип кредити, които се контролират от надзорните органи.

Според френските закони досега трябваше да се декларират и банковите преводи над 10 000 EUR, които се осъществяват към или от държава от Европейския Съюз. От 1 декември 2016 г. това ще се отнася и за прехвърляне на друг вид ценности, ценни книжа или пощенски пратки.

Ограничения има и за прехвърляне на парични средства или имущество от Сен Бартелеми, известен още като „острова на милионерите”. Особеният финансов статут на тази територия по-рано позволяваше реализирането на някои видове операции, касаещи прането на пари и финансиране на незаконни дейности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА