17 Ноември, 2016 03:15 952 0

Колко ще дадем за коледни подаръци?

  • пазаруване-
  • подаръци-
  • коледа

По-голямата част от интернет потребителите предпочитат да пазаруват от "рафтовете" на онлайн магазините

Колко ще дадем за коледни подаръци? - 1

Общата сума, която ще отделят българите за коледни подаръци тази година, е приблизително 225 лева, показва проучване. Анкетираните потребители на интернет тази година планират да купят подаръци средно за 5-6 души, като повечето са от тесния семеен кръг и за тях ще бъдат отделени и най-много средства. Средно трима близки членове на семейството ще получат подаръци, които ще са на обща стойност 150 лв. Значително по-малка сума ще бъде отделена за приятели и познати – по 25 лв. на човек.

Преобладаващата част от анкетираните 300 души (81%), предпочитат да избегнат стоенето по опашки и планират да купят подаръците онлайн. Благодарение на все по-популярните празнични промоции купувачите могат да започнат с осигуряването на подаръците още от началото на ноември.

Проучването показва, че българите предпочитат да купуват подаръци за приятели, отколкото за далечни роднини – едва 22% от анкетираните ще отделят средства и за тях. На други познати и на колегите си подарък планират да купят едва 13% от потребителите на интернет.

И тази година сред българите-потребители на интернет основният избор на подарък пада върху „класическите” опции – облекло (55%), продукти за грижи за красотата, козметика (45%) и игри/играчки (35%).

В тесен семеен кръг ще бъде популярно и купуването на забавна електроника и други електронни стоки (33%). Купуването на тази продуктова гама се наблюдава и сред планиращите да правят подаръци в широк семеен кръг, но с отслабването на семейната връзка в повечето случаи ще имат предимство предметите, които могат да бъдат закупени и за по-малка стойност – дрехите. Книги ще подарят 28% от интернет потребителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА