24 Ноември, 2016 11:25 5 891 5

Дебитни карти развиват финансовата култура на децата

  • дебитни карти-
  • развиват-
  • финансовата култура-
  • децата

Новите дебитни карти на Fibank за деца и тийнейджъри са без такси и улесняват управлението на парите от децата

Дебитни карти развиват финансовата култура на децата - 1

Кой е най-добрият начин да научим децата как да управляват парите си? Чрез собствения им опит, разбира се.

След детайлно проучване на нарастващата нужда от създаване на финансова култура в детска възраст, Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага нови дебитни карти, специално разработени за деца и тийнейджъри от 7 до 18 години. Целта на картите е да подпомогне финансовото им образование – да се научат да наблюдават бюджета си, направените разходи и как да спестяват. Колкото по-рано децата свикнат да управляват джобните си пари и да носят отговорност за тях, толкова по-успешни ще бъдат след това в живота.

Дебитни карти развиват финансовата култура на децата

Именно за тази цел, дебитните карти на Fibank са създадени с възможно най-нисък риск и най-висока степен на контрол от страна на родителите – всяка карта има лимит, съобразен с личните нужди на подрастващите и семейния бюджет. Картите са освободени от такси за издаване, поддръжка, теглене на банкомат и плащане на ПОС-терминал и не могат да се използват за плащания в интернет. Родителите могат да следят направените разходи от децата си, като изберат да получават e-mail известия или използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank”. По този начин те имат пълен отчет къде и за какво детето харчи парите си.

Дебитните карти за деца и тийнейджъри се издават в две възрастови категории:

- деца от 7 до 14 години - Debit MasterCard PayPass Kids;

- деца от 14 до 18 години - Debit MasterCard PayPass Teen.

Атрактивните дизайни на картите също са създадени от деца след проведен конкурс и оценка от компетентно жури. Всеки клиент има възможност да избере между 3 варианта на дизайн, които са направени специално за всяка възраст.

Първите отзиви сред родителите са изключително положителни. Според резултатите от фокусните групи, те най-високо ценят сигурността на картата, възможността да определят лимитите и да наблюдават къде и кога е направено всяко теглене от ПОС-терминал или плащане.

Допълнителна информация за дебитните карти за деца и тийнейджъри, издавани от Fibank, можете да получите във всеки клон на банката, на тел. *2265 или чрез сайта на банката: http://www.fibank.bg/bg/debitni-karti-za-detsa-i-tiyneydjari/page/4203#nasheto-predlojenie.

Дебитни карти развиват финансовата култура на децата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сабрина

    1 1 Отговор
    Безплатен обяд няма!
  • 2 Фани

    1 0 Отговор
    Много добра инициатива, и без всякакви такси при това.
  • 3 Мартин

    0 0 Отговор
    Дъщеря ми вече има такава карта с дизайн "рибки" и е голямо удобство! Вече има и седмичен лимит от 25 лева, с които си прави сметка всеки понеделник за какво ще ги използва, кога и къде ще ги изхарчи. Доста по-сигурно е от носенето на пари кеш!
  • 4 Иван

    0 0 Отговор
    Това за българския пазар си е иновация. Радвам се, че не стоим в средновековните времена, а се развиваме заедно с останалите страни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.