Last news in Fakti

1 Декември, 2016 03:31 1 396 3

Дефицит на кадри в 77% от фирмите

  • работници-
  • заплата
Дефицит на кадри в 77% от фирмите - 1

77% от работодателите не могат да си намерят специалисти с необходимата квалификация и умения, сочи изследване на агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. То беше представено от ръководителя на Националния център за оценка на компетенциите към БСК Томчо Томов по време на Финансов форум за образование, кадри и растеж, организиран от Асоциация "Банка на годината".

Има няколко основни причини за липсата на специалисти. Първата група причини са проблеми с технологичните умения и познанията за бизнес процеси, обясни Томов, цитиран от в. „Стандарт”. Интересното е, че има и физическа липса на кандидати за определени позиции. Някои градове като Пловдив, Варна и Стара Загора вече имат огромен проблем с намирането на хора, тоест проблемът е и с количеството, а не само с качеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pipon

    8 0 Отговор
    Искат 2 езика, стаж 5 години, висше образование ииииии офертата 1000 лева! Стартова била тая заплата. Абе аз съм на 45 за какъв старт ми говорят, одавна съм стартирал!!!!
  • 2 ДондуковКорсаков

    0 0 Отговор
    Проблема е, че всяко гледа ако може да е търговийка или синекурна работа. Малко учат за инженери, занаят, всичко гледа икономикса, право, педагогиги и всякакви екзотични специалности. Този стандарт в България до голяма степен се крепи на парите които изпращат гурбетчиите от чужбина иначе дори по Жан Виденово време беше същото.
  • 3 шруум гъбков

    1 0 Отговор
    заплатите, заплатите да вдигнат... когато отида на интервю за работа и много се кефя да ме питат каква заплата очаквам, след отговора ми "поне 2500лв" мишките гледат все едно съм им бръкнал в окото хахахаха, истината е че няма смисъл да се работи в България