Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 17:46 3 182 0

"Булгартабак холдинг" е руски

  • булгартабак
"Булгартабак холдинг" е руски - 1
Снимка: Архив

ВТБ Кепитъл приключи придобиването на 79,83% от акциите на "Булгартабак холдинг", чрез придобитата от БТ Инвест, дъщерна фирма на ВТБ Кепитъл, и изцяло притежавано дъщерно дружество на ОАО ВТБ Банк, съобщиха от компанията.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на Булгартабак холдинг беше избран нов Съвет на директорите и освободен старият.

Александър Романов, Явор Драганов, Ангел Димитров, Венцислав Чолаков и Миглена Христова са новоизбраните членове на Съвета на директорите на дружеството с тригодишен мандат на управление. За председател на Съвета на директорите беше избран Александър Романов, ръководител на Групата за управление на инвестиции на ВТБ Кепитъл. За изпълнителни директори на Булгартабак бяха избрани Венцислав Чолаков и Ангел Димитров.

След приключване на Общото събрание беше проведено първото заседание на новия Съвет на директорите. Следващото заседание ще се проведе на 4 ноември 2011 година.

Както вече беше обявено, цената за придобиване на компанията е 100,1 млн. евро и задължението за изкупуване на тютюн от местните тютюнопроизводители възлиза на 5000 тона годишно за следващите 5 години. През следващите две години "Булгартабак" ще бъдат направени капиталови разходи поне в размер на 7 000 000 лв. (3 500 000 евро).

Атанас Бостанджиев, CEO UK & International на ВТБ Капитъл, заяви: "Ние планираме да се извърши задълбочен преглед на процесите на управление на "Булгартабак", което ще ни позволи да финализираме и обявим целите и стратегията за развитие на "Булгартабак".

ВТБ Капитъл, Инвестиционна стопанска дейност на ВТБ Груп, е едно от трите стратегически направления на ВТБ Груп, включващ корпоративен и дребен бизнес. От основаването си през 2008 г., ВТБ Капитъл е участвал в повече от 184 сделки на пазарите на дълга и собствения капитал. Това позволи да бъдат привлечени руски инвестиции на стойност над 88 милиарда долара.

ВТБ Капитъл предлага широк спектър от инвестиционни банкови продукти и услуги на руски и международни клиенти, с фокус върху операции, свързани с дълг, акции, световните стокови пазари, управление на инвестиции и активи, както и консултиране на клиенти по повод сделки за сливане и придобиване и ЕCM сделки в Русия и в чужбина. ВТБ Капитъл оперира в Москва, Лондон, Сингапур, Дубай и Хонг Конг, като централата му е в Москва.

ВТБ Капитъл заема челна позиция на капиталовите пазари в Русия и ОНД, според официалните данни за първите 9 месеца на 2011 г. на Диалоджик, Блумбърг и Томсън Ройтерс. През 2011 г. аналитичния екип на ВТБ Капитъл беше обявен за номер едно в изследването на Thomson Reuters Extel Survey and Institutional Investor All-Russia Investor Survey.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА