Last news in Fakti

2 Март, 2012 14:32 1 283 0

„ВТБ Кепитал“ иска и „Виваком“

  • втб кепитал-
  • виваком-
  • булгартабак

„ВТБ Кепитал“, която е собственик на „Булгартабак“, проявява интерес към покупката на най-голямата компания у нас за фиксирани телефони „Виваком“.

Това става ясно от интервюто на изпълнителният директор на компанията Атанас Бостанджиев.

Той дори намекна, че за успешното финализиране на сделката ще се търси партньорството на Корпоративна-търговска банка (КТБ).

Освен това Бостанджиев разкри, че „ВТБ Кепитал“ планира да вложи стотици милиони евро на Балканите през следващите няколко години. Компанията се интересува от приватизацията на железниците в Румъния и от покупката на банки в Сърбия. От „ВТБ Кепитал“ с интерес оглеждат и Хърватия и Словения за инвестиции.

По всичко изглежда, че след придобиването на „Булгартабак“ от „ВТБ Кепитал“ заявяват интерес и към „Виваком“, за чиято продажба се говори повече от година. Турската "Тюрксел" оценява "Виваком" на 1,4 млрд. евро и до края на седмицата също щяла да подаде оферта.

От „ВТБ Кепитал“ вече дадоха да се разбере, че до една година ще оздравят тютюневия холдинг преди да го продадат. От последния отчет става ясно, че "Булгартабак" има спад с 88% на консолидираната печалба до 2,6 млн. лв. за 2011 г. За последната четвърт на м.г. е натрупал загуба от 5,2 млн. лв.

Бившият финансов министър на НДСВ Милен Велчев ще е шеф на офиса на „ВТБ капитал" в България. В управата влизат и брат му Георги Велчев и Красимир Катев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА